Problém ve Visual C++ 2008 Express Edition – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém ve Visual C++ 2008 Express Edition – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém ve Visual C++ 2008 Express Edition – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ospaly.stanislav0
Návštěvník
14. 12. 2007   #1
-
0
-

Mám tlačíko button1. Potřebuju nastavit, aby se mi při kliknutí na to tlačítko otevřel nový spustitelný soubor *.exe

private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {


system.OpenApp(@"A:/DATA-1/App.exe");

}


ale nejde to... co mám špatně???
P.S. návod byl na zive.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
ospaly.stanislav0
Návštěvník
14. 12. 2007   #2
-
0
-

hm.... díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Wizard0
Stálý člen
14. 12. 2007   #3
-
0
-

a si si isty ze je chyba v tejto casti kodu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
ospaly.stanislav0
Návštěvník
14. 12. 2007   #4
-
0
-

jj

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Santas0
Věrný člen
14. 12. 2007   #5
-
0
-

v c++ nepisem, tak neviem ci nepisem nejaku blbost, ale system.openapp by nemalo byt system::openapp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
yaqwsx+9
Posthunter
15. 12. 2007   #6
-
0
-

To Santas : V tomto pripadne myslim ne,ale u microsoftu je mozne vse....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.66.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tmi0
Věrný člen
15. 12. 2007   #7
-
0
-

To ospaly.stanislav : "System::Void button1_Click" ??? co to je za podivnou deklaraci? chces snad rict ze v namespace system existuje funkce Void? to asi tezko. predpokladam ze jsi chtel napsat deklaraci funkce void button1_Click z namespace System, tedy:
void System::button1_Click

druha vec ktera me zarazi je pouziti operatoru ^. pokud se nemylim tak v zakladu zadnou funkci nema, takze jestli sis ho nepretizil tak netusim proc tam je. jestli tam chces ukazatele tak pro ty se pouziva operator *, pokud chces reference pak pouzij &.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Jonyzz0
Návštěvník
15. 12. 2007   #8
-
0
-

To tmi: Ten operátor ^ tam má být. Nejde totiž o programování v čistém C++, ale v C++/CLI, což má být jakási nástavba C++ pro programování NET aplikací, kterou si vymyslel microsoft. Operátor ^ má být něco jako řízený odkaz, který se v C++/CLI používá místo klasických pointerů nebo odkazů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
paashi0
Super člen
15. 12. 2007   #9
-
0
-

Takže:
operátor "::" je operátor příslušnosti k třídě, dá se použít u volání statické funkce (resp. funkce, která nepotřebuje ke své existenci vytvoření instance třídy - objektu). Deklarace System::Void je deklarace systémové proměnné, která je definovaná v CLI jako efektivnější náhrada za "void", resp. všechna "void" v programu jsou při kompilaci pod CLI (.NET) upravena na System::Void.
A nakonec OpenApp se v jmenném prostoru "System" pro .NET 2.0 nenachází, to znamená, že ke spuštění externí aplikace je nutné hledat jinou systémovou funkci a nebo správně nastavit prostředí. Asi to chce google.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.208.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
tmi0
Věrný člen
16. 12. 2007   #10
-
0
-

aha tak to sorry, o CLI vubec nic nevim. ale jedna vec me trochu zarazi: co se da zefektivnit na typu void?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
AdamHlavatovic0
Stálý člen
16. 12. 2007   #11
-
0
-

To ospaly.stanislav : o cli neviem nic, ale pokial netrvate na cistom cli tak potom mozte k spusteniu exaca pouzit funkciu execl, alebo win32 api funkcie ShellExecute a ShellExecuteEx.
Priklad pouzitia funkcie ShellExecute



ShellExecute(NULL, "open", "notepad.exe", g_stnPath.c_str(), "",
SW_SHOWNORMAL);

kde g_stnPath je std::string ukazujuci na subor, ktori sa otvori v notepade

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý