Dva problémy: link divnej farby ktorá vôbec nieje deklarovaná, rozhádzaný web v Firefoxe a opere. – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dva problémy: link divnej farby ktorá vôbec nieje deklarovaná, rozhádzaný web v Firefoxe a opere. – CSS – Fórum – Programujte.comDva problémy: link divnej farby ktorá vôbec nieje deklarovaná, rozhádzaný web v Firefoxe a opere. – CSS – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
14. 12. 2007   #1
-
0
-

Ahojte mám hneď dva problémy: Link sa mi zobrazuje inou farbou ako je deklarovaná www.t-tech.wz.cz/blog/. Kód mám nasledujúci

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Web Blog Michala Takáča</title>
</head>
<body>
<style>
body {
font-size:medium;
background-image: url(grafika/bg.gif);
}
#kontajner {
background: white;
width: 500px;
color: black;
float: center;
border: 1px solid;
}
#navigacia {
background: blue;
color: black;
width: 150px;
float: right;
}
#peticka {
background: green;
color: white;
height: 15px;
font-size: 80%;
}
a:hover {
color: black;
}
a:link {
color: black;
}
.poznamka {
font-size: 85%;
border-bottom: 2px;
color: blue;
padding-bottom: 2px;

}
h1 {
float: center;
font-size: 150%;
}
</style>
<center><div id="kontajner">
<h1>Michal Takáč Bloguje</h1></center>
Vitajte v mojom portfóliu. Tento web vás oboznámi<br> z mojimi prácami a budúcimy projektmy.
<p class="poznamka"> Stránka je vo výstavbe, desing nieje dokončený.</p>
</center>
<div id="navigacia">

<a href="omne.html">O Mne</a>
<br>
<a href="portfolio.html">Portfólio</a>
</div>
Stránka sa bude prevažne dokončovať a v budúcnosti by mala pôsobiť ako môj blog aj portfólio. <br>Dúfam že bude pre vás príťažlivá a budete ju pravidelne navštevovať.
<p>
<p><br><br><br><br>
<div id="peticka" align="center">
Code & Desing by Michal Takáč, Optimalizované pre IE.<br>
</div>
</div>
</body></html>

Mojím ďalším problémom je zobrazenie stránky v Opere a Firefoxe(NetScape).
Stránka sa zobrazuje rozhádzne, text ktorý má byť v kontajnery sa v ňom nenachádza, iba <h1> atď. V čom je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 12. 2007   #2
-
0
-

ještě parametr a:vlink

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.153.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
imcold0
Newbie
15. 12. 2007   #3
-
0
-

Rozhádzane? Prekrížený tag center, dva ukončovacie tagy ale iba jeden začiatočný... problém je v kóde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.112.–
w3q0
Věrný člen
15. 12. 2007   #4
-
0
-

to že je problém v kóde my došlo hneď. veď veb sa skladá iba z kódu a jedného obrázku, ale kde v kóde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
imcold0
Newbie
15. 12. 2007   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.112.–
pawlik0
Grafoman
15. 12. 2007   #6
-
0
-

Taková připomínka: alespoň myslím, že by se CSS mělo dávat do hlavičky?
btw ja vim že to neni důležitý..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
w3q0
Věrný člen
15. 12. 2007   #7
-
0
-

aha sorry, nevidel som, ospravedlňujem sa, to pawlik: pôjde, hneď keď bude hotové ;) :smile8:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Petroff0
Věrný člen
17. 12. 2007   #8
-
0
-

Já jsem osobně pro zavést float:center (pro 3 sloupcové layouty) :smile6:
Obávám se že zatím to nejde:
buď [float:left/right] nebo [nejlépe úplně vynechat - normálně mají blokové prvky nastaveno float:none]


Špatné pořadí - správně => link visited hover active:
Třída vlink neexistuje, to si pleteš s atributem <BODY vlink="black"> což je v css stejné jako => a:visited {color: black}

a:hover {

color: black;
text-decoration: underline;
}
a:link {
color: black;
text-decoration: none;
}
a:vlink {
color: black;
text-decoration: underline;
}
a:visited {
color: black;
text-decoration: none;
}
a:active {
color: black;
text-decoration: bold;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Manq
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
20. 12. 2007   #9
-
0
-

To survik1 : Jsi si jistý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý