Chyba v zdrojaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba v zdrojaku – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba v zdrojaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
rudiy0
Duch
15. 12. 2007   #1
-
0
-

Poradte mi kde moze byt chyba:

#include  <stdio.h> 

#include <stdlib.h>
#include <time.h>

#define R 4
#define S 5

int MaximumMatice(int m[][S], int radky);
long SoucetMatice(int m[][S], int radky);

int main(int argc, char *argv[])
{

int i, j;

int maximum;
long soucet=0; time_t t;

int mat[R][S];


srand((unsigned) time(&t));


for(i=0;i<R;i++)

for(j=0;j<S;j++)
mat[i][j]=rand();
for(i=0;i<R;i++)
{

for(j=0;j<S;j++)

printf("%8d ",mat[i][j]); printf("\n");

}

maximum=MaximumMatice(mat,R);

printf("\nNejvetsi hodnota matice je %8d \n",maximum);

soucet=SoucetMatice(mat,R);

printf("\nSoucet vsech hodnot matice je %12ld \n",soucet);

return 0;

}




TOTO PISE KOMPILATOR: [Linker error] undefined reference to `MaximumMatice'
[Linker error] undefined reference to `SoucetMatice'
ld returned 1 exit status

DÁVEJTE ZDROJÁKY DO [CODE][/CODE]!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.17.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
15. 12. 2007   #2
-
0
-

ten kod je dost uchylnej, ty for-cykly si formatuj trochu lip. kompilatoru se nelibi ze nenalezl definici funkci MaximumMatice a SoucetMatice. me se zase nelibi deklarace techto funkci: jestlize chces matici, jeji velikost se mezi zavorky nepise. nejsnazsi to mas pomoci ukazatele na ukazatel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
rudiy0
Duch
15. 12. 2007   #3
-
0
-

No je to zdrojak z netu ja moc do toho neviem ale ak by sa niekomu chcelo to prerobit tak diky len aby to bolo funkcne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.17.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 12. 2007   #4
-
0
-

Chybi ti tam ty funkce! Zadna syntakticka chyba tam neni!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tmi0
Věrný člen
15. 12. 2007   #5
-
0
-

prerobit se mi to teda nechce. zkus si to sam, aspon se neco naucis. a z toho zdroje uz si zdrojaky neber.

To Zelenáč : ja jsem nerekl ze tam je syntakticka chyba, ja jsem pouze rekl co se mi na kodu nelibi. sice muzes v prototypu napsat deklaraci int Matice[][S], ale naprosto k nicemu ti to neni, protoze v ramci funkce to pole stejne muzes prekrocit. akorat to mate, protoze jako parametr se temer vzdy predavaji ukazatele (vim ze v podstate je to to same, ale delat veci divne a zbytecne nepovazuji za moudre).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 119 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý