Plati, ze ... ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Plati, ze ... ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comPlati, ze ... ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kuba-$0
Newbie
15. 12. 2007   #1
-
0
-

... pole struktur ma taky ukoncovaci znak jako pole retezce?

u retezce plati ze

char pole[5]="Adam"

_____________________
|'A' | 'd' | 'a' | 'm' | \n |
------------------

u pole s cisly to neplati. a jak to je u pole struktur?
rekneme re mam strukturu:

TOsoba *seznam=(TOsoba*)malloc(5*sizeof(TOsoba));


Vyuziju vsech 5 prvku? (0-4) nebo jen 4? (0-3)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.93.–
Jonyzz0
Návštěvník
15. 12. 2007   #2
-
0
-

To Kuba: Znak '\n' se používá pouze k označení konce u řetězců, u ostatních polí se žádný zakončovací prvek nedává, takže pokud si vytvoříš pole struktur o pěti prvcích můžeš využívat všech pět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Kuba-$0
Newbie
15. 12. 2007   #3
-
0
-

To Jonyzz :

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.224.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 12. 2007   #4
-
0
-

Není to znak '\n' (konec radku), nybrz '\0'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Zend Framework a databázový Model — založil Jerry123456789

Zend Framework 2 — založil simas

Zefektivneni hledani cesty — založil shunkoplex

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý