[DB] - vybrání jedné buňky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[DB] - vybrání jedné buňky – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - vybrání jedné buňky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kyrgistánec
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2007   #1
-
0
-

Vím, že je asi tahle prosba trochu divná ale dofám, že mi někdo odpoví..

Potřeboval bych vypsat jedno určité pole z tabulky. Např. mám 5 sloupců a 4 řádky, takže potřebuju vypsat Xsloupec a Yřádek. Prostě jen tuto buňku.
A také tuto buňku potom přepsat.

pokud by jste někdo byl tak hodný, tak mockrát děkuji!! (můžete vynechat připojení k DB)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 12. 2007   #2
-
0
-

To kyrgistánec : achje, no.... trosku omacky:

pokud chces neco konkretniho vybrat, tak musis mit onen radek taky konkretne indentifikovatelnej. mysql (a snad i jine db) toto samozrejme nedelaji.

je tedy na tobe, abys sve tabulce pridal jeden sloupec, ktery bude obsahovat primarni klic - tedy jednoznacny indentifikator.
sql dotaz pak bude asi takhle


pokud chces ziskat "petr"



| id | name |
=======================
| 1 | honza |
| 2 | petr |

$query = mysql_query("select name from test where id = 2");
$row = mysql_fetch_array($query);

echo $row['name'];

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
kyrgistánec
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2007   #3
-
0
-

To hrach : děkuji, ani nevíš jak moc jsi mi pomohl. Mohl by jsi přidat ještě funkci pro přepsání?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
16. 12. 2007   #4
-
0
-

To kyrgistánec : jestli myslíš úprava řádku, tak je to



mysql_query("update tabulka set sloupec1 = 'a', sloupec2 = 'b' where id = '1'");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.153.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
kyrgistánec
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 12. 2007   #5
-
0
-

To survik1 :

Takže poslední poděkování :-)) konečně se zdá, že začínám DB chápat, díky !

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Vybrání cesty k souboru... — založil dragon124

Vybrání náhodného souboru — založil BlackHole

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý