Mam problem z retazcom prosim pomozte – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mam problem z retazcom prosim pomozte – C / C++ – Fórum – Programujte.comMam problem z retazcom prosim pomozte – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

kubo0
Duch
19. 12. 2007   #1
-
0
-

mam problem z retazcom a chcem vediet ci by mi niekto neporadil potrebujem spravit program na nacitanie 15 znakov a aby z nich vypisal pocet zadanych samohlasok a neako mi to stale nechodi prosi menohol by mi to niekto spravit?
dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.172.156.–
nickJartin
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
19. 12. 2007   #2
-
0
-

zkus sem napsat co uz mas...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Gadael0
Návštěvník
19. 12. 2007   #3
-
0
-

nevim esi to je to co potrebujes.. Je to trochu prasacky reseni, ale mel jsem ho zase hotove za 5 minut.



#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
int count = 0;
char s[15];
char samohlasky[13]= {'a','e','i','o','u','y','A','E','I','O','U','Y', '\0'};
cout << "Zadejte vstupni retezec: ";
cin >> s;
for(int i=0; i<15; i++){
for(int j=0; j<12; j++){
if(s[i]==samohlasky[j]) { count++; break; }
}
}
cout << endl << "Pocet samohlasek v retezci \"" << s << "\" je: " << count << ".\n\n";
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
nickJartin
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
19. 12. 2007   #4
-
0
-

(takova blbost, ale co kdyz nekdo na vstup bude davat jakekoli znaky, treba bude chtit zadat 15x '\0'? S tim se ale asi nepocita... ono by se to celkem blbe nakonci vypisovalo. ;-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
19. 12. 2007   #5
-
0
-

To Gadael : zasa take prasacke to neni :), len namiesto magickych konstnt pouzit strlen() alebo inu premennu s jasnym vyznamom a toto

char samohlasky[13]= {'a','e','i','o','u','y','A','E','I','O','U','Y', '\0'};

nahradit timto
char samohlasky[] = "aeiouyAEIOUY";
a potom na hladanie samohlasky pouzit funkciu strchr(), ale v podstate to su take malickosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
kubo0
Duch
19. 12. 2007   #6
-
0
-

velmi mi to pomohol dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.206.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Pomozte mi prosim... — založil Robo

PROSÍM, POMOZTE — založil Jakub Chábek

Prosim pomozte — založil Screpheep

Prosím pomozte s paskalem — založil mr.mistr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý