Nedávno jsem si začal psát vlastní redakční systém. Diakritika načtená z databáze se zobrazuje na stránkách korektně, ale když jsem si stáhnul zálohu databáze co nevidím:
INSERT INTO `novinky` (`text`, `id`) VALUES
('PĹ?estoĹže se naĹĄe pole pĹŻsobnosti zvÄ?tĹĄilo i na vydĂĄvĂĄnĂ Ä?lĂĄnkĹŻ, Math Atelier rozhodnÄ? neupadl do zapomÄ?nĂ. PĹ?ipravili jsme pro vĂĄs novou verzi Math Atelier 1.2. VĂce se dozvĂte <a href=''index.php?stranka=math_atelier.php''>zde</a>.', 1),
('PortĂĄl pro vĂĄs pĹ?inĂĄĹĄĂ novĂŠ funkce! Otestujte si svĂŠ znalosti na nÄ?kterĂŠm z tÄ?chto <a href=''index.php?stranka=zkouseni.php''>testĹŻ</a>! NebavĂ vĂĄs testy? VyzkouĹĄejte vyĹ?eĹĄit nÄ?kterĂŠ z tÄ?chto <a href=''index.php?stranka=hlavolamy.php''>hlavolamĹŻ</a>!', 4),
('NaĹĄli jste nÄ?jakou chybu v Math Atelieru? Dejte nĂĄm prosĂm vÄ?dÄ?t prostĹ?ednictvĂm tohoto <a href=''index.php?stranka=nahlasit_chybu.php''>formulĂĄĹ?e</a>.', 5);
Hmm, nevím co s tím. Jak říkám, diakritika se pak zobrazuje korektně, ale co kdybych přesunul web někam jinam? Bude mi furt fungovat diakritika nebo místo toho uvidím ty paznaky?
Stránky používají (snad) kódování utf-8. Stejně tak (snad) i databáze.