Problém s globálními proměnými v DLL – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s globálními proměnými v DLL – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s globálními proměnými v DLL – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
20. 12. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
Mám problém, který se musí týkat snad téměř každého kdo vyvíjí program do kterého jdou zároveň psát pluginy, bohužel jsem řešení nikde nenašel a tak zde prosím o radu.

Píšu program v C++ (jako kompiler používám MS VC Express) a prakticky celý kód kompiluju 2x, jednou do exe a podruhé do souboru lib, který se používá při vývoji pluginů (při vývoji pluginů se tedy používají pouze hlavičkové soubory a lib soubor). Celé to funguje až do chvíle, než se mi „potkají“ dvě globální proměnné, tedy do chvíle než provádění programu dojde dovnitř pluginu, odkud se zavolá funkce přilinkovaná ze souboru lib jež využívá některou globální proměnnou se statickou vazbou. Adresy proměnných se statickou vazbou se jak známo určují už při překladu, takže jsem předpokládát, že uvnitř pluginu (přesněji pro funkce uvnitř pluginu) budou tyto globální proměnné nastavené na výchozí hodnoty bez ohledu nato, jak byli nastaveny v hlavní aplikaci – což se bohužel neděje. Celé se to chová dosti podivně. Uvnitř pluginu mají tyto proměnné ještě nějakou dobu hodnotu na kterou byli nastaveny hlavní aplikací a v nějakém místě se z neznámého důvodu nastaví na výchozí hodnoty a jejich stav se „oddělí“ od hodnot v hlavní aplikaci. Nevím jestli stačí něco nastavit v překladači, nebo jestli se ty proměnné musí nějak extra definovat, či jestli to musím celé přepsat. Přepisovat se mi to ale nechce, protože zbavit se tech proměnných by dalo skutečně hodně práce.

Předem díky za každý nápad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.174.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
21. 12. 2007   #2
-
0
-

priznam se ze onen "neznamy duvod" me vcelku mate. jestli je ale deklarujes dvakrat tak je mozne ze se ti tam takoveto veci deji, co zkusit deklarovat jednu se specifikatorem extern?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Problem s pridavanim dll — založil mORb

Problém s PY2EXE:MSVCR90.dll — založil Michal Volf

Dll — založil Tomass

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý