Nechcenna medzera v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nechcenna medzera v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.comNechcenna medzera v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Marty_SVK0
Návštěvník
22. 12. 2007   #1
-
0
-

mam problem s menu lebo v mozile ho ukazuje normalne ale v IE 6 tam stale dava medzeru lenze ten div ma vysku 7px a IE6 ukazuje okolo 12px (obrazky su v png preto to v IE vizera divne to si nevsimajte)

v IE6



v mozille



na webe
funnyportal.sk

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Zelenáč0
Posthunter
22. 12. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Marty_SVK0
Návštěvník
22. 12. 2007   #3
-
0
-

lenze ten div ma nastaveny padding 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Gabo0
Newbie
22. 12. 2007   #4
-
0
-

skúšal si margin: 0; ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.5.–
Marty_SVK0
Návštěvník
22. 12. 2007   #5
-
0
-

hej ale v tom to neni pretoze sa zmeni velkost a nie medzera medzi prvkami,ako keby mu nieco kazalo ze nesmie byt mensie nez 12px

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 12. 2007   #6
-
0
-

Toto se mi stávalo taky...vyřešil jsem to myslím tak, že jsem za kařdý obrázek, který končil řádek napsal tag

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Marty_SVK0
Návštěvník
22. 12. 2007   #7
-
0
-

a aky tag ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 12. 2007   #8
-
0
-

To Marty_SVK : :D sem já to blbec...tag <br />

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 12. 2007   #9
-
0
-

Předtím se mi to úplně nepochitelně přeformovalo do skutečnýho odřádkování...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Petroff0
Věrný člen
26. 12. 2007   #10
-
0
-

Mám dost jasnou představu:
1. udělat si pořádek s id (neměl bys mít stejný identifikátor vícekrát než jednou, na to jsou třídy)
2. problém dělá jen IE6 (IE7 je v pořádku, stejně jako Opera a FF) . . .hledal bych specifika, neřkuli BUGy v chování tohoto prohlížeče
------------------------------------
Už jsem na to přišel:
V této deklaraci:
#menuhore2 { /*lave okno menu*/
display: block;
width: 186px;
height: 38px;
padding: 15px 0 0 30px;
background: url(menulist.png) no-repeat;
}
zkus změnit padding . . . . dej tam: padding: 0px 0 0 30px;
Teď už znáš zdroj chyby a stačí jen najít řešení

(Považuji za zbytečné mít v každé deklaraci bloku
float:left;
clear:left;
display: block;

Narůstá ti objem css souboru, klidně to vynech, nemá to žádný vliv na výsledek
-> stačí když má levý obal float:left)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Petroff0
Věrný člen
27. 12. 2007   #11
-
0
-

Vyřešeno - funguje 100% v IE6/7 Opeře a FF, tohle je kompletní opravená stránka: http://exstream.atlasweb.cz/funny/funny_orig.htm

A zde jsou části XHMTL a CSS, které jsem opravil
Mám tam okomentované změny (s objasněním chyb v kódu)

XHTML 

<div id="page">

<h1 id="header">FunnyPortal.sk</h1>

<div id="lavyobsah">
<div class="menuhore"><img src="xxxxxxxxxmenu.png" /></div>
<div class="menustred"><div class="menupozadie1"></div><div class="menupozadie2">
<div id="obalovydiv">
<ul>
<li><a href="../akcne-hry/">» Akčné hry</a></li>
<li><a href="../index.php">» Logické hry</a></li>
<li><a href="../forum/index.php">» Fórum</a></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="menupozadie3"></div>
</div>
<div class="menudole"></div>

<div class="menuhore"><img src="xxxxxxx/prihlase.png" /></div>
<div class="menustred">
<form id="prihlasenie" method="POST" action="#">
<hr class="nostyle" />
<label for="meno"> Užívatel : <input type="text" id="meno" name="meno" size="17"> </label>
<label for="heslo"> Heslo : <input type="password" id="heslo" name="heslo" size="12"> </label>
<input class="submit" type="submit" value="Prihlásit" name="B1">
<a href="http://www.funnyportal.sk/registruj.php">Registrovat</a>
<hr class="nostyle" />
</form>
</div>
<div class="menudole"></div>
</div>

STYL-SW.CSS

/******** VYSOCE DOPORUČUJI GLOBÁLNÍ=hromadný RESET NA ZAČÁTKU */
/* (když si zde např.vynuluješ formulářové prvky, nebudeš mít později problémy s rozdílným vzhledem v různých prohlížečích */
/************************/
* {padding:0;margin:0}
form label {cursor: pointer}
input, select, textarea {font-size: 100%}

/************************ Místo hvězdičkového resetu (má své nedostatky) si vyber z resetů na webu: */
/************************ http://kurafire.net/log/archive/2005/07/26/starting-css-revisited *******/

.nostyle {display:none} /* Pro formátování při vypnutých stylech např. <br class="nostyle" />,<hr class="nostyle" /> */

body { . . . . . . . .

/* VYTVOŘIL JSEM NADPIS (VÝHODY = VYPNUTÉ STYLY, GOOGLEDATA, ČTEČKY */
h1#header { /*hlavicka*/
width: 100%;
height: 150px;
clear:both;
background: url(header00.png) no-repeat;
text-indent: -9999px; /***************** zabrání zobrazení při zapnutých stylech ******/
}
/* UPRAVIL JSEM FORMULÁŘ (VÝHODY = LZE VYLADIT VZHLED A Z POPISKů SE STALY LABELy (KLIKACÍ, ČTEČKY) */

#prihlasenie { /*** <form id="prihlasenie" name="prihlasenie"> labely inputy tlačítka </form> ***/
padding: 8px 18px 8px 5px;
text-align: center;
}
#prihlasenie label {
display:block;
margin-left: 8px;
text-align: left;
}
#prihlasenie input {
display:block;
margin: 16px auto 8px;
font-size:120%; /****** výška INPUT políček *******/
}
#prihlasenie label input {
margin: 2px 0px 4px 0px;
}

/***************** [třídy menuxxx] KROMĚ OPRAV CHYB JSEM ODSTRANIL: ******************************/
/********************************** float:left; clear:left; display: block; ==> ÚSPORA MÍSTA ****/
/************** Z [.menuhore + .menuhore2] JSEM UDĚLAL JEDEN BLOK [.menuhore] ==> ÚSPORA MÍSTA ****/
.menuhore { /*lave okno menu*/
width: 156px; /* 156+30 = 186px nezapomenout na padding !!!! */
height: 23px; /* 23+15 = 38px nezapomenout na padding !!!! */
padding: 15px 0 0 30px;
background: url(menulist.png) no-repeat;
}
.menustred { /*lave okno menu*/
padding: 0px 0px 0px 13px; /* pouze levy padding, width=auto !!!! */
background: url(menustre.png) repeat-y;
}
.menudole { /*lave okno menu*/
width:186px;
height: 16px;
background: url(menudole.png) no-repeat;
}
.menupozadie1 {
width: 159px;
height: 13px;
background: url(menupoza.png) no-repeat;
}
.menupozadie2 {
width:159px;
background: url(menupozb.png) repeat-y;
}
.menupozadie3 {
width:159px;
height: 10px;
background: url(menupozc.png) no-repeat;
}
/********************************** Zde jsem skončil ****************************************************/
/* (ale můžeš sám stejným způsobem "vyčistit" střední i pravý sloupec od zbytečných float/clear/display */

#pravy { . . . . .
. . . .
#stred { /*Cast z okna v strede*/
float:left;
display: block;
width:425px; /*********** !!!!!!!!! oprava místo 450 dej 425 */
padding: 10px 0 0 25px; /*********** Důvod: 25+425=450 = celková šířka */
background: url(novinkys.png) repeat-y;
}


Kód je správný, ale zkontroluj si názvy souborů(obrázky) či složek - Opera je při SAVEnutí nějak pozmění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Marty_SVK0
Návštěvník
29. 12. 2007   #12
-
0
-

diky presne nieco taketo som potreboval pretoze s CSS robim strasne kratko a este som poriadne nechapal rozdiel medzi id a triedou...fakt diky prerobim to v priebehu par dni

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Medzera v pamäti — založil Grungy

Zbytocna medzera — založil Marty_SVK

Význam IE6 — založil Onsi

IE6 na vistě — založil xjxj

Podpora right u IE6 — založil Petroff

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý