Ako získať hodnotu z textboxu? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako získať hodnotu z textboxu? – .NET – Fórum – Programujte.comAko získať hodnotu z textboxu? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
w3q0
Věrný člen
24. 12. 2007   #1
-
0
-

Neviem či som spráne popísal môj problém v názve, ale v podstate potrebujem toto: Užívateľ zadá do textboxu hodnotu, a po klinutí na button by sa mala hodnota ktorú užívateľ zadal vynásobená napr 1,2. Lenže niejako neviem prepojiť button a textbox. Hľadal som aj na googli ale bezvýsledne. Tak vás chcem poprosiť(hlavne dealera) aby mi zase poradil a potom ma ako vždy ukameňoval, za to že som nemožný :smile12: :smile6: Vopred ďakujem.

PS: Pomôct mi môžete všetci, ale prosím vás, nechajte Dealera nech ma ukameňuje prvý :smile4: :smile5: :smile5: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
24. 12. 2007   #2
-
0
-

hm,to je jednoduché:)

při eventu "stisknutí tlačítka" musíš obsah textboxu načíst do proměnné, protože chceš asi používat čísla, tak i převést na nějaký číselný typ, protože textbox operuje s řetězci(string).. a výslednou proměnnou už jenom vynásobíš tím, čím chceš a necháš vypsat do nějakého labelu...třeba zase Label.Content=a;

přetypování předpokládám umíš,takže to je tak vše..:)

EDIT:omlouvám se, Dealer tě holt ukamenuje později:P

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zacatecnik0
Super člen
24. 12. 2007   #3
-
0
-

mejme formular o editacnim policku (textBox) s nazvem textBox1 a tlacitko (Button) button3:

udalost tlacitka click:

        private void button3_Click(object sender, EventArgs e)

{
int cislo = int.Parse(textBox1.Text);
cislo *= 3;
string a = Convert.ToString(cislo);
MessageBox.Show(a);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
DeaLer+2
Hero
24. 12. 2007   #4
-
0
-

To zacatecnik : Jen bych to s dovolením trochu upravil.



private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
int cislo;
if (int.TryParse(textBox1.Text, out cislo))
{
cislo *= 3; // náhrada pro cislo = cislo * 3;
MessageBox.Show(cislo.ToString());
}
}


Takhle můžeš předejít výjimce v situaci, kdy textBox1 neobsahuje řetězec podobný číslu.

To w3q : Jsou Vánoce, ukamenuju tě později.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zacatecnik0
Super člen
24. 12. 2007   #5
-
0
-

jj vim o tom, jen jsem to proste napsal tak jak to je, ale je lepsi vlastne kdyz je to tad takhle, alespon pro w3q

hezky svatky lidi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 1. 2008   #6
-
0
-

To w3q :
protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Int32 a, vysledok;

a = Convert.ToInt32(TextBox1.Text);
vysledok = a * 2;
Label1.Text = Convert.ToString(vysledok);

}


toto by malo fungovať...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.144.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý