Problém ohledně metod – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém ohledně metod – Java – Fórum – Programujte.comProblém ohledně metod – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pablo.O0
Duch
26. 12. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se dá použít metoda z jedné třídy v metodě třídy druhé. int cannot be dereferenced. Dělám v BlueJ, potřebuju udělat jednoduchý automat na jízdenky bez GUI. Mám dvě třídy. Jedna třída, kde se vhazují mince a ve třídě Automat se lístky nechávají tisknout. Potřebuji ve třídě Mince zjistit cenu jízdenek. Proto se ptám jak sepsat syntaxi metod. A dostávám hlášku "int cannot be dereferenced". Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.82.–
Reklama
Reklama
byF0
Návštěvník
27. 12. 2007   #2
-
0
-

To Pablo.O : Když sem napíšeš chybovou hlášku bez nějaké lepšího kontextu, nečekej kvalitní odpověď. Záleží na tom, jak máš definovanou cenu jízdenek. Kdybych to psal já, bylo by to asi tak:

class Automat {

private static final int CENA_JIZDENKY = 12; //konstanta, následuje metoda pro vrácení ( princip "encapsulating data fields")

public static int getCenaJizdenky() {
return CENA_JIZDENKY;
}

... zbytek kódu třídy
}

No a v dalších třídách budeš volat statickou metodu Automat.getCenaJizdenky(), která Ti vrátí hodnotu konstanty.

Ještě doplněk, k té chybové hlášce -> int je primitivní typ a pravděpodobně na něj voláš operátor ".", který se dá použít jen na referenční typy (např. objekt, jako Integer), ale když nevidím kód, těžko se to odhaduje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.214.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 200 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý