Problém se StackOverflowError – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém se StackOverflowError – Java – Fórum – Programujte.comProblém se StackOverflowError – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #1
-
0
-

Mám problém. Vše mám bez sintaktických chyb a program se bez problémů přeloží. Ale při požádání o vytvoření objektu v rozhraní BlueJ mi vyskočí StackOverflowError a ve zdrojovém kódu se označí řádek kde vytvářím objekt třídy druhé.
Nevíte někdočím by to mohlo být??

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 12. 2007   #2
-
0
-

No, bez kódu ani ránu. Jen takový nástřel. Nevoláš tam nějakou metodu rekurzivně???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #3
-
0
-

public mince()
{ aut = new automat(); // tady to vyhazuje tu chybu
cenaj = aut.cenaJizdenek();
if (cenaj == 0)
System.out.println( "neni vybrana jizdenka");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #4
-
0
-

jinak aby si se nedivil co to jako ma bejt. tak je to takova simulace automatu na jizdenky-prace do skoly

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 12. 2007   #5
-
0
-

Já už se pomalu ničemu nedivím.;) No, pokud jsou proměnné aut a cenaj členskými proměnnými(dekalrovane ve tříde), tak potom je ten kód OK a chyba bude někde jinde.Takže navrhuji pastnout celý kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #6
-
0
-

tady to je cely

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
byF0
Návštěvník
28. 12. 2007   #7
-
0
-

Jak už jsem napsal v minulém threadu, který si vytvořil, použij na to statické funkce. Problém je následující:

    public mince() {

aut = new automat();
cenaj = aut.cenaJizdenek();
if (cenaj == 0)
System.out.println( "neni vybrana jizdenka");
}

public automat()
{
hodnota = new mince();
}


Všechno se Ti zacyklí při průchodu konstruktorem první třídy, který pomocí "new" zavolá konstruktor druhé třídy. Ten ovšem při konstrukci opět zavolá konstruktor první třídy a tímhle způsobem si úplně krásně zahltíš paměť, protože dokola vytváří instance obou objektů. Proto ta chyba s přetečením zásobníku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.214.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #8
-
0
-

supr diky moc. Mas to u me i kdyz nevim jak bych ti to moh vratit

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 12. 2007   #9
-
0
-

a zadnej jinej thread sem nevytvarel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.200.–
byF0
Návštěvník
28. 12. 2007   #10
-
0
-

Aha, nejspíš spolužák :D

http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=7262-problem-ohledne-metod

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.214.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

StackOverflowError — založil deli

Problém s FF — založil Janina

Problém s $this — založil Marty

Problém v C++ — založil Honza

Problém s if else — založil Mortimer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý