Vie mi niekto poradiť o dakom spôsobe získavania údajov zo súborov txt, rtf, doc a html ktoré mám uložené v databáze Oracle. Potrebujem nájsť dáky algoritmus podla ktorého mi program vyhľadá požadované údaje v databáze dokumentov bez nutnosti jeho otvárania čisto iba aby prehľadalo všetky dokumenty v databáze a zobrazilo či sa v dakom z nich nachádza požadované kľúčové slovo a následne tento dokument otvorilo. Ďakujem za rady.
Fórum › Delphi
Vyhladávanie v txt, rtf, doc a html súboroch uložených v databáze pomocou Delphi
Hm, chcelo by to zistit, ako je na tom Oracle s full-textovym vyhladavanim - tym by sa dali odfiltrovat dokumenty v TXT. No na HTML by si uz potreboval text parsovat, pretoze existuju rozne tagy, ktore urcite Oracle nezoberie do uvahy ( ). Analogicky problem nastane aj pri formatoch DOC a RTF. Ak sa napr. zmeni farba pismenka v strede slova, slovo uz "nedrzi" pevny format a moze byt podobne obsadene specialnymi riadiacimi znakmi. Toto uz musis osetrit sam.
Pochbujem, ze sa bude dat napisat storovana procedura - asi budes musiet kazdy subor z DB nacitat, spracovat podla formatu a v nom vyhladavat...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů
Podobná vlákna
Vyhľadávanie v databáze — založil Tocimanko
Výpis Html a obrázku v Delphi — založil Syny09
Databaze v delphi (BDE, problem s updateSQL) — založil mandarinka
Clanok priamo v databaze alebo iba linka na clanok123.txt? — založil alyx486
Komponenta pro editaci RTF — založil Jinnekh