Razení ve vícerozměrném poli – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Razení ve vícerozměrném poli – Java – Fórum – Programujte.comRazení ve vícerozměrném poli – Java – Fórum – Programujte.com

 

Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
28. 12. 2007   #1
-
0
-

Poradí prosím někdo začátečníkovi s javou?

Řeším problém s řazením dat ve vícerozměrném poli. Mám databázi uloženou ve dvourozměrném poli, které obsahuje údatej typu: "Jméno", "výška", "věk" apod. Potřebuji celé pole seřadit např. podle jména. Chtěl jsme použít arrays.sort, ale to mi nejde, protože je to dvourozměrné pole (potřebuji řadit všechny řádky podle hodnot např. v prvních sloupcích). Lze to nějakým způsobem přes to arrays.sort?

Pokud ne, klidně si naprogramuju vlastní řazení, ale nevím, jak mám provnávat mezi sebou stringy?
např. if(data[1][1] < data[2][1]); //ale jsou to stringy!!

Poradí mi někdo nějaké řešení? Předem moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.29.–
rudyment0
Návštěvník
4. 4. 2008   #2
-
0
-

To Tomas :
V jave jsou vícerozměrná pole definována jako pole polí. Není proto problém seřadit celé řádky pomocí metody soert - jenom si nesmíš splést, co máš dát do prvního a co do druhého indexu.

Problém v takovém vícerozměrném poli bude s tím, jak definovat, který prvek je větší a který menší. K tomu slouží verze metody, které zadáš komparátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.36.–
wasekcz
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 4. 2008   #3
-
0
-

To Tomas :

public class Seznam{
String jmeno,vek; //referencni promenne

public Seznam(String jmeno, String vek){ //konstruktor
this.jmeno = jmeno;
this.vek = vek
}
}

public class Serad{
Seznam[ ] pole; //pole typu dle tridy Seznam

//v metode razeni treba:
public void seradJmeno(){

//nejake promenne

for (int j=n; j>=1; j--){
hledan = pole[j].jmeno;
sort = pole[j];
k = j;
for (int i=0; i<=j; i++){
if (hledan.compareTo(pole[i].jmeno)<0){
sort = pole[i];
k = i;
}
}
pole[k] = pole[j];
pole[j] = sort;
}

Nevím jakou databázi řešíš, ale spíše bych doporučoval dynamické datové struktůry (reference).

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.101.64.–
wasekcz
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 4. 2008   #4
-
0
-


http://java.vse.cz/pdf/skripta-datoveStruktury.pdf

http://java.vse.cz/Main/4it101literatura

http://router.euweb.cz/prog.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.101.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Největší v poli polí — založil Noneus

Řazení ArrayListu — založil Qwerty

[DB] - špatné řazení — založil Storm

Abecední řazení — založil MucoVerde

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý