Mám k dispozici počítač (dobře použitelný jako server, velké disky, RAM, intel xeon), pevné připojení, pevnou IP adresu.
Chci na serveru mít webové stránky (nejlépe přes Apache s PHP, MySQL) spravovat několik stanic s Windows XP a Vista. DNS bych si zařídit mohl, to by problém být nemusel, ale teď řeším problém se softwarem a konfigurací?
Neznáte zdroje o této prodlematice, máte nějaké typy na Linux distribuci nebo zkušenosti s Microsoftím serverem?
Díky za jakékoliv poznatky.
Fórum › Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess
Web server - jak si ho udělat
JJ, pokud chceš skutečněj webovej server, a časem třeba i poštovní, ftp, jabber, svn, samba a další servery, tak rozhodně linux. Na serverovým poli vede jednoznačně Debian, i já ho mám, ale jsou i další. XP nebo VIsty bych rozhodně jako základ stabilního serveru nedělal, nejen kvůli bezpečnosti, ale i stabilnosti. TO pak leda 2003, ale to je o jiných penezích .....
Ok, na tema bezpecnost windows/linux serveru bych nerad vytvarel flamewars, protoze ten server je bezpecny tak jak schopny je jeho spravce (napadlo uz treba nekoho z vas pouzit treba openbsd nebo opensolaris?). Server na debianu je sice super volba ale doporucuji cist security novinky a odebirat zpravy + mailinglisty ;-) http://www.debian-administration.org/ tenhle web ti na zacatek hodne pomuze
To Jinx : Myslím, že není třeba.
To mustafa : Asi i to Ubuntu Server by byla dobrá volba, ale i na Debian si můžeš dát nějaké to KDE/GNOME. U Ubuntu Serveru budeš mít i skvělou podporu na jejich foru, nevím, možná spíš to. Ostatně Ubuntu stojí na Debianu. Skvělé administrátorské rozhraní, které pak můžeš spopusštět z jakékoliv stanice, je webmin - běhá nad apachem a perlem. JInak instalace v Linuxu/debianu/ubuntu jsou fakt lahůdka: aptitude install webmin a stáhne se vše, co potřebuješ ;-)
To geon : právě jsem hledal a vzpomínal a ráno jsem si stáhl Ubuntu pro servery ;) je postavený na debianu, jak říkáš, což se mi na něm líbí. Měl by tedy být stabilní, můžu čekat, že se bude dál vyvíjet a je hodně dokumentace. Dám se do toho a když to půjde dobře, udělám asi návod tady na programujte, myslíte že to má smysl? Kdybych popsal, co všechno jsem musel udělat a jak? :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak udelat online web game??? — založil Vojtas
Jak zacit psat web s JSF (Java Server Faces)? — založil martin
V čem udělat složitější web — založil Pavelv
Web server v C++ — založil hmmm:)
Jednoduchý web server — založil TyBorec