V poslednom čase som si na mnohých stránkach všimol zvýrazňovanie navštívených odkazov preškrtnutím. Viem, že to tak robia napríklad textové prehliadače, ale je to vhodné v štandardnom CSS layoute?
Aký na to máte názor? Aj odborníci, aj laici, ktorý sa možu vyjadriť ako použivatelia takýchto stránok. :opera:
Fórum › Standardy W3C, validita a doctype
Zvýrazňovanie navštívených odkazov
No já to ještě neviděl... tak nevím.
Určitě ne přeškrnutím. To pak vypadá, jako by odkaz již neexistoval nebo nebyl platný. Raději změna barvy.. (když už)..
Takový efekty bych používaljen i častých periodik, kde se obsah (zpravy napr) casto meni a mel byste mit prehled, ktere jste cetl..
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
P?e?krtnut?m ur?it? ne, pak to p?sob? jako tag del. Zv?razn?n? nav?t?ven?ch odkaz? nen? ?patn? v?c, ale ur?it? to ne?krtat. A jestli zm?na barvy, tak ne moc v?razn?. T?eba zm?na z modr? na ?ervenou je dost drastick?.
Osobn? pou??v?m pro nav?t?ven? a oby?ejn? odkaz stejn? styl. P?i hover efektu vyp?n?m podtr?en? a p?i active m?rn? pozm?n?m barvu na sv?tlej??. Efekt focus ne?e??m.
Ale nikdy by m? nenapadlo pou??vat p?e?krtnut
Já osobně ani navštívené odkazy nijak nezvýraznuji příjde mi to zbytečné. A stránka pak nepůsobí tak jak by měla. Souhlasím s tím že přeškrtávání je blbost
Hale na tak na tohle se vyser. Podle mne to zvýraznění nemá cenu. Raději zvýrazni pouze aktuální aktivní odkaz na aktivní stránku, ale navštívené ne!!
PS: Textový prohlížeče používá cca 5 BLÁZNŮ :bumbum: :full: :D
Lukáš Chadraba napsal:
Hale na tak na tohle se vyser. Podle mne to zvýraznění nemá cenu. Raději zvýrazni pouze aktuální aktivní odkaz na aktivní stránku, ale navštívené ne!!
PS: Textové prohlížeče používá cca 5 BLÁZNŮ :bumbum: :full: :D
5 bláznů? Taky docela nesmysl... Existují totiž mobily a kdo ví, jaké nesmysly. Ty moc grafiky neumí. Naštěstí se to dá ošetřit jiným stylopisem pro jednotlivé druhy zařízení.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Info o navstivenych www strankych — založil machis
Hladanie odkazov v texte — založil dalaman
Vytiahnutie url odkazov z nacitanej stranky — založil dartanan
Odkazovanie na cudziu stranku do určeného riadka — založil podstanom
Moderátoři diskuze