No v com programujete ? Aky typ programovania vyuzivate ?
Fórum › Offtopic
V com programujete ? Proceduralne alebo objektovo ?
class php {
private $method;
$this->method = 'objektove';
}
:smile5:
C# a XAML...OOP:)
Objektové, funkcionální a deklarativní.
pomoci logickych procedur deklaruji funkcni objekty).
preferuji proceduralni, protoze je povazuji za nejefektivnejsi (ne z hlediska programatora, ale z hlediska pocitace). objektove programovani vzniklo jen kvuli lenosti programatoru.
ale jsem docela prekvapen kolik procent lidi programuje funkcnionalne... na to ze prislusna sekce fora vypada naprosto mrtve je to veru zvlastni - pravdepodobne jsou tito programatori na takove urovni ze nemaji zadne problemy).
DeaLer napsal:
Objektové, funkcionální a deklarativní.
^^ kedy to vsetko stihas ? :smile1:
To greppi : Znám dost dobře .NET Framework a naučit se jazyk pod ním fungující je maličkost. Mojí prioritou je objektový jazyk C#, který obsahuje některé prvky funkcionálních jazyků (nejvíce ve verzi 3.0). Občas se dostanu k deklarativnímu jazyku XAML.
Funkcionální programování určitě není mým cílem, ale využívání některých prvků krásně zvyšuje efektivitu kódu.
Jelikož jsem nenašel cestu, jak zatrhnout více možností, nehlasoval jsem pro nic. Totiž jedině logické programování mě ještě nepotkalo. Poslední dobou aktivně využívám C a PHP (v PHP objektově). Taky čtu Practical Common Lisp a musím uznat, že S-výrazy mají své kouzlo. Mám nějaké základy shellového skriptování, ale ještě jsem neměl moc šancí k jejich využití. A zajímám se o jazyky jako je Lua (minimalistický a jednoduchý), Io (prototypově-objektové programování), Smalltalk (opravdu objektový jazyk), dokonce jsem přičichl i k Assembleru
tmi
ale jsem docela prekvapen kolik procent lidi programuje funkcnionalne... na to ze prislusna sekce fora vypada naprosto mrtve je to veru zvlastni - pravdepodobne jsou tito programatori na takove urovni ze nemaji zadne problemy).
Nebo si někteří myslí, že když ten jejich určitý jazyk obsahuje "funkce", znamená to, že programují funkcionálně :)
To bukaj : HH, Smalltalk se mi moc líbí svým pojetím OOP ... krása.
DeaLer
HH, Smalltalk se mi moc líbí svým pojetím OOP ... krása.
Copak? Že je všechno objekt se ti nezdá dost objektové? Nebo snad to, že objekty mezi sebou komunikují zasíláním zpráv?
To bukaj : Já to nemyslel ironicky, naopak.
DeaLer
Já to nemyslel ironicky, naopak.
V tom případě víš, co říkáš. Bohužel mně to ironicky vyznělo. Ale s tím se již nedá nic dělat. Smětme to pod stůl.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PHP alebo SQL prirucka v ceskom alebo slovenskom jazyku — založil ppohoda
V čem programujete? — založil Prasklej Talíř
V čem programujete? — založil mates
Programujete nikdo v PERL ? pište zkušenosti ;) — založil gatuso
XP alebo Vista — založil Grungy