Show - Hide text – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Show - Hide text – CSS – Fórum – Programujte.comShow - Hide text – CSS – Fórum – Programujte.com

 

tylik0
Duch
30. 12. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,

Snazim sa pomocou CSS spravit FAQ.

Konkretne nieco na sposob:

http://css.interval.cz/clanky/odkaz-vice/

Bude titulok :

Hlavne mesto Slovenska je?

//////////////////telo////// - to este nebude zatial vidno, ale ak sa klikne na titulok tak sa zobrazi telo...

Dik :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.119.–
Manq0
Věrný člen
30. 12. 2007   #2
-
0
-

Pomocí CSS tohle nejde. Už ti to říkáme na JPW.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
pawlik0
Grafoman
30. 12. 2007   #3
-
0
-

To tylik : V CSS máš asi smůlu, nevim. Ale přesto že JavaScript nesnáším, na to se hodí. Zkontroluj si to, překlepnout se můžge každý ;-)



<!-- ------ JAVASCRIPT ----------->
<SCRIPT TYPE="text/css"><!--
function view(neco){
w=document.getElementById(neco).style;
w.display=(w.display == 'block')?'none':'block';
}
--></script>

<!-- ----------- CSS -------------->
<STYLE TYPE="text/css"><!--
.skryty {display: none;}
--></STYLE>

<!-- ------ (X)HTML ---------------->
<DIV onClick="view("idecko")">Hlavne mesto Slovenska je? </DIV>
<DIV ID="idecko" CLASS="skryty"> Bratislava? :P</DIV>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Petroff0
Věrný člen
3. 1. 2008   #4
-
0
-

To Manq :
Příklad toho, že to jde s css only:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Rozbal článek</title>
<style>
#Text {
margin: 10px 20%;
border-bottom: 2px solid black;
}
#Text div {
border-top: 2px solid black;
}
#Text a {
position:relative;
display:block;
color: black;
font: bold 1.2em Verdana;
text-decoration: none;
}
#Text a:focus {
color: blue;
background: white;
border: 1px dotted blue;
margin: 2px 0;
top: -5px;
}
#Text p {
display:none;
}
#Text :focus + p {
color: blue;
display:block;
margin: 4px 0;
}
</style></head><body >

<div id="Text">
<div id="1"> <a href="#"> První článek </a>
<p>První První První První První První První První
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet.
</p>
</div>
<div id="2"> <a href="#"> Druhý článek </a>
<p>Druhý Druhý Druhý Druhý Druhý Druhý Druhý
Nulla semper rhoncus eros. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Nulla semper rhoncus eros. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Nulla semper rhoncus eros. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Nulla semper rhoncus eros. </p>
</div>
<div id="3"> <a href="#">Třetí článek </a>
<p>Třetí Třetí Třetí Třetí Třetí Třetí Třetí Třetí
Pellentesque non augue ac felis rutrum imperdiet. Nullam ante libero, luctus
vitae, hendrerit at, rhoncus in, augue. Cum sociis natoque penatibus et magnis
dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla semper rhoncus eros. Liber
Maecenas pulvinar libero vitae nisi. Vestibulum scel felis a fermentum
imperdiet, nisi magna adipiscing nibh, in blandit nisi quam sed purus. Aliquam
commodo libero elei fend ipsum. Aliquam consequat fringilla sem. Donec at nun.
Curabitur dictum vulputate tellus. Phasellus quam ma endrerit, feugiat in,
commodo ut, zap musnibh. Vivamus vel nibhonec aliquam ultrices risus. Curabitur
fermentummu sdolor velodio. Nullam viverra lobortis lorem.</p>
</div>
<div id="4"> <a href="#">Čtvrtý článek </a>
<p>LAST LAST LAST LAST LAST
Vestibulum scel felis a fermentum imperdiet, nisi magna adipiscing nibh, in blandit nisi quam sed purus.
Aliquam commodo libero elei fend ipsum. Aliquam consequat fringilla sem. Donec at nun.Aliquam commodo libero elei fend ipsum.
Aliquam consequat fringilla sem. Donec at nun.</p>
</div>
</div>

</body>
</html>

Nevýhody: omezené možnosti => vzhled, kódování a podpora browserů

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
3. 1. 2008   #5
-
0
-

To Petroff : jj jde to... ale v IE6 ti to teda nejde... only css prostě nejde!!! A Opera to samé

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Petroff0
Věrný člen
4. 1. 2008   #6
-
0
-

Dyť říkám - omezené možnosti , v budoucnu s browsery kt. "umí" standardy bude situace trochu jiná.
OPERA má velmi zvláštní chování:
Nestačí kliknout, je třeba přidržet tlačítko myši a vodorovně popojet (stačí "vymodřit" jediný znak nadpisu) => a článek je na světě.
Vylepšil bych to tímto:

#Text a:active, #Text a:focus {

color: blue;
background: white;
border: 1px dotted blue;
margin: 2px 0;
top: -5px;
}
#Text :active + p, #Text :focus + p {
color: blue;
display:block;
margin: 4px 0;
}

Tím OPERA naopak bude umět víc než ostatní ( rozvinutí dle potřeby i více článků současně, funkce náhled =článek se zobrazí jen po dobu stisku tlačítka)

:smile10:
bud se clovek popere
s kodem co jde v opere
(anebo mu nevadi
jak opera vyvadi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Manq0
Věrný člen
4. 1. 2008   #7
-
0
-

To Petroff : No, prostě to bez JS nejde. Neradím věci, které fungují jen ve FF a ještě špatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Petroff0
Věrný člen
5. 1. 2008   #8
-
0
-

Ono je to podobné jako s rozbalovacími menu - css only se taky potýkají s problémy vzhledu, taky se klikací rozbalování nevyužívá, taky IE6 nefunguje...
Oproti dokonalým JS menu "fungují špatně". Ale podle mého je špatné když při vypnutém JS nefungují vůbec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
5. 1. 2008   #9
-
0
-

To Petroff : Njn jenže ta nefunkčnost je u tebe i bez JS. Pač mrtě lidí stále používá IE6, a pak "hrstka" Operu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Manq0
Věrný člen
5. 1. 2008   #10
-
0
-

To Petroff : Jaké problémy se vzhledem? Ale prosímtě. Už dost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý