Tak co, máte rádi adventury? S některými už jsem diskutoval ve vedlejším Crysis fóru, ale myslím že by se slušelo založit vlastní téma :)
Tento týden jsem dohrál adventuru Tunguska: Přísně tajné. Hodně dobrá adventura, zajímavá zápletka, dlouhá hrací doba, hraní najednou za více postav, super technické zpracování. http://blog.mynameisearl.cz/clanek/tunguzka-prisne-tajne/ tady jsem o této hře napsal recenzi se spoustou obrázků a videem. Taky menší http://blog.mynameisearl.cz/clanek/pokracovani-tunguzky-secret-files-2/ preview se spoustou technických informací na pokračování, které vyjde příští rok.
Taky mě poslední dobou hodně zaujala adventura Still Life, což je taková detektivní adventura, odehrává se z části i v Praze.
A poslední kousek, co jsem za poslední dobu hrál byla Dreamfall: The longest Journey. Je to kompletně 3D pracovaná adventura, ale myslím že to udělali dobře a nijak to neobtěžuje, taky super příběh, možnost hrát za více postav a ve více časových liniích atd..
Fórum › Hry
Adventury
Hráli jste někdo 6 ženichů + 1 navíc? To je pecková hra. Stejně jako XXX dalších českých adventur. Neřeknu jméno, ale když projedete výčet adventur becherovkagame najdete spoustu peckových adventur - českých...
To Jasper : tak z těch co tu padly jsem nehrál ani jednu. ta tunguska vypadá zajímavě a je i česky takže si ji zahraju. nejvíc mě mrzí že neumím anglicky a nemůžu si zahrát ty anglické pecky :-(. Ty první 2 jse našel že jsou českyy to je dobrý. a co Dreamfall: The longest Journey je v češtině??
To Tokan : takové adventury moc nemusím. zkoušel jsem ji ale nedohrál.
To mates : Jj i Dreamfall je v češtině, nedávno to bylo jako plná hra u Levelu. Jinak mrkni na recenzi třeba na games.tiscali.cz, mají tam myslím i video. Není to klasická point & click, je to ve 3D, defaultní nastavení myši a klávesnice je nepoužitelné, musí se to přenastavit, ale pak už je to super :)
Ještě mě teď napadla adventura Paradise od tvůrce Syberií Benoita Sokala. Na zmíněné Syberie to sice nemá, ale taky to má zajímavý příbeh, grafiku atd :) Je taky v češtině :)
Dreamfall je boziiiii. Uz hodne dlouho me nejaka hra tak nevzala. ohral jsem to prakticky v kuse. A na konci jsem pul hodiny sedel, cumel do obrazovky a myslel ze se kazdou chvili rozbrecim. Happy endy sice nenavidim, tohle byla ale fakt sila...
Já mám rozehranou The Longest Journey (původní) a příběh i atmosféra - paráda. Paradise od Sokala mám rozehranou taky - technické zpracování nic moc, ale jinak zajímavá záležitost (na Syberiu se chystám). Neverhooda jsem nedávno dohrál - pro někoho by mohlo být překvapení, že zde není žádné "použít předmět č. 1 na předmět č. 58", ale pouze klik na aktivní místo (ale opravdu mě nebavilo "přepisovat" znaky zjištěné v jedné lokaci úplně jinde). No a teď zrovna hraju Indiana Jones and the fate of Atlantis - až by člověk nevěřil, že před 15 lety dokázali do adventur zakomponovat náhodné generování různých věcí (např. poprvé vyřešíte úkol jedním způsobem, ale může se klidně stát, že když začnete hrát znovu od začátku, musíte použít jiný způsob) a výborné je, že příběh se na začátku větví, což s sebou opět přináší nové situace. (Většina toho platí i o Indiana Jones and the last crusade; příběh se tady ale tolik nevětví) Problém je jenom v tom, že člověk potřebuje návod, který pokrývá všechny situace (pokud není génius). Nevím, jestli se mám rozepisovat i o Broken Swordech (zatím jsem dohrál první 2 a hlavně jednička byla skvělá) nebo o Quest For Glory (což je vlastně trochu RPG; dohrál jsem zatím jen pohádkový remake jedničky; strašidelná čtyřka je totiž taky strašidelně zabugovaná). Radši už ne. :-)
z tech co jsem hral mam neradsi tyhle:
-nejlepsi adventura vubec co kdy asi byla udelana: The Longest Journey (puvodni, ta nova sice nejni spatna, ale trosku mi vadi 3D, mam radsi klasicke point and click)
-ceske nejlepsi: Posel smrti a Posel bohu
-pak jeste jsou vynikajici Syberia jednicka i dvojka, ale hlavne teda jednicka diky strhujicimu pribehu a nadherne grafice
edit: jo a malem bych zapomel na nedavnej vynikajici pocin Penumbra: Overture, nebo tak nejak... super atmosfera, ale hlavne dosti experimentalni a predevsim zabavny system ovladani
Jj, posel smrti aji Ni.Bi.Ru je dobrá adventura, ale adventura která mi utkvěla v paměti a kterou bych' považoval za TOP, i když není hardcore, je Fahrenheit. Je to prostě krutá hra, skvělej příběh aji atmosféra, akorát obtížnost pokulhává...
Tak konečně si mohu vyměnit názory i s jinými hráči, kteří jako já - rádi hrají adventury.
Tak se i já přidávám ke kladnému hodnocení The Longest Journy . Tolik emocí jsem u hry ještě nepocítila jako u ní.
A nestydím se ani za slzy, které emotivní hra vyvolala. Její pokračování Dreamfall v 3D provedení, mi však hraní poněkud komplikovalo. Syberie 1+2 jsou skvosty, které si snad každý zahrál i víckrát s odstupem času. Taky jsem jsem odehrála 1+2 Broken Sword, ale českou verzi 3 jsem nesehnala. A tak si poslední díl zahraji asi hodně pozdě.
Bylo by zdlouhavé, vypisovat všechny hry které mi přinesly hodně radosti. A tak jen pár titulů: Myst (super hry) - Keepsake (úžasná a málo doceněná hra) - Moment of Silence ( nádherná a rovněž nedoceněná hra) - Tunguzka (skvost) - Return to Mysterious Island (skvělá a poučná). Posel smrti a Nabiru (báječné)......
Právě se trápím a neustále nadávám u Reprobates (zklamání) !!! Proto ji častěji odkládám a hraji Undercover..... :smile1:
To Grandma : Dreamfall bylo v originálním nastavení alespoň pro mě nehratelné, nejvíce mě iritovala ta invertovaná myš. Ale když se správně nastavilo to ovládání, tak to bylo OK.
Reprobates jsem hrál demo a taky mě to nějak neoslovilo a na plnou se ani nechystám :)
Jinak momentálně nemám rozehranou žádnou adventuru :( Čekám až u nás vyjde Sinking Island od Benoita Sokala (tvůrce Syberie, Paradise, ...). To vypadá celkem dobře - viz. recenze: http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/sinking-island-stante-se-detektivem-dbx-/clanek.A080203_002655_bw-pc-recenze_srp.idn
Ale uvažuju o Runaway 1 a 2.
To Grandma : Není zač ;)
Já teď sjíždím Poldu 5. Za 39Kč jako příloha Abíčka, to jsem prostě nemohl odolat :) Chystam se teď na Horké léto 2, pecková adventura stará už pěkných pár let, ale co já si vzpomínám, byla to bombová hra :) kdyby jste někdo měl odkaz na stažení, neurazil bych se... :)
To Tokan : Polda je sranda :D Mám k němu celkem blízko - starám se o ofiko web poldy http://www.polda5.cz
HL2 bych taky mohl dát. Jsem nedávno hrál jedničku a Izer a jeho hlášky jsou nezapomenutelné... Dvojku jsem ještě nehrál, v té době co to vyšlo, mi to nestíhalo na kompu :D
Tak se právě trápím s hrou: UNDERCOVER Operace Zimní slunovrat :smile10:
Pokud se najde mezi vámi někdo kdo ji hrál, poraďte prosím co s tím "zatraceným" sejfem!! Číselný kód mám a po vložení prvního čísla se ozve cvaknutí zámku a při použití dalších, žádný zvuk a ani otevření dvířek.
Dokonce jsem vyhledala návod a můj postup byl stejný a výsledek žádný. :smile10:
midin napsal:
To Grandma : Ale no tak, adventura s návodem? Nech to být a za pár dní se k tomu vrať, opravdu to pomáhá, není to jen mýtus.
Tak já se ke hře s odstupem vracím měsíc a 1/2... !!! Byla bych raději kdyby ke hře existovala diskuze, ale nikde nic. Jen v jedné recenzi jsem se dočetla, že zjistit kód k sejfu je lehčí, než samotný sejf otevřít. :smile10:
Nicméně, jak už zde padlo, Broken Sword je opravdu unikát. Mám originálku I aji II. Co ten Fahrenheit, hráli jste ho někdo? (někde se jmenuje Indigo Prophercy)
To Garret Raziel : Fahrenheit jsem dohrál, je to úžasná hra...adventury moc nemusím, ale tahle mě naprosto uchvátila:)
To Jasper : Hezký den, nejsem si jistý, zda jsem zde správně. Po odehrání The Longest Journey jsem chtěl pokračovat s Dreamfall - orig. DVD. Bohužel nemohu ji rozjet. Po instalaci je černá obrazovka s malým oknem: failed to initialize Direct3D. Aborting. OK odklepnu a jsem zpátky na PLoše.
Mám Athlon1500+ 1000MHz, 512 Ram, Graf.k. NVidia GF2 MX/MX400, 64 Mb, 3D akcelerátor. OS WXP prof. SP2.
Reinstaloval jsem DirectX z DVD (součást hry). Při hlubší kontrole DXError.log je: (126) uvedený modul nebyl nalezen.
Prosím, dle Vašich možností o radu.
Na Dreamfall je vaše sestava vážně slabá, největší slabina je grafická karta, hned za ní málo RAM a nakonec i ten procesor je už málo...
Ja to s 512 MB dohral. Jediny kde se to sekalo byla ta velka podzemni jeskyne - jak tam je to velky kolo - tak pri pohledu pres vodu smerem na druhou stranu, a to jsem to mel na ty druhy nejvyssi detaily. Jediny problem je tam ta GF2.
Co si takhle koupi novou grafarnu - dneska do AGP utcite sezenes neco ze sestkove nebo sedmnickove GF rady za par supu. Nebo treba radeon 3750, ten ma taky AGP verzi a nestoji moc.
To Chrasty : Díky, takže ani Mortyr III nepojede, ačkoliv I i II byly OK.
Co by s tím šlo udělat, když zákl.deska je K7VT4A Pro. Myslím si, že nastačí jen dát velkou grafiku a 1024 Ram? Takže asi nechat dosloužit a vyčkat? Díky za ochotu, zdraví Vás Mirek.
Grafika by pomohla, 512 RAM je stale celkem vpohode. Ja na tom spustil a hral i Unreal Tournamet 3 :)
To CommanderZ : Díky za informaci, vypadá to na větší investici. Už jsou pryč doby, kdy se podobné součástky jako mám v bedně prodávaly na bazaru. Možná, že by lepší GF se i tam sehnala. Zdraví Vás Mirek.
Tak jsem ošlehl bazar a pokud chcete poradit tak díky ... je tam:
-----------------------------------------------
NVidia 7900 GS 256MB - Nabídka - [27.6. 2008]
NVidia 7900 GS 256MB
Prodám ASUS VGA EN7900GS/2DHT/256 MB DDR3, 2xDVI-I, HDTV, PCIe. Kupováno 27.12.2006. Funkční, upgradoval jsem PC. Kč 950 Praha 1 26 x
-----------------------------------------------
GeForce FX 5500-8x 256MB (128bit) - Nabídka - [20.6. 2008]
GeForce FX 5500-8x 256MB (128bit)
Prodam grafickou kartu GeForce FX 5500-8x 256MB (128bit) v originalni krabici ... zustala mi po prestavbe PC ... Kč 950 Praha 9 51 x
Tu 7900 tam nedostanes, ta je do PCIe (coz na 100% nemas). Ta 5500 ti asi pude, litr je za ni ale hrozne moc.
Mám tady k dispozici 7600GS 256MB do AGP, za 800,- ji pustím :smile1:
Skoda, bohuzel nemam 800 po ruce :)
Oproti me 6200 GE by to pomohlo dost :)
Tak jestli tady kolega Troja nebude mít zájem a nikdo jiný se neozve, tak ti ji klidně podržím:)
To zase doufam ze budu mit na svoji :)
Tak se nám to tu kapánek odchlíplo od původního tématu, já bych jen dodal své oblíbené adventury - Polda 1 (nostalgie, byla fakt super), Fahrenheit aka Indigo prophecy, Agent Mlíčňák :), no a dál si bohužel nějak nevzpomínám... Jo, ještě Grim Fandango a Neverhood, sice sem ani jednu nedohrál, ale obě byly super
Více se mi líbí Polda 2, který se mi líbí asi nejvíce ze všech dílů... Jinak jsem nedávno hrál demo Drákuly: Zrození a taky to vypadalo celkem dobře :D
To Jasper : Mě dvojka přišla po pětce nejhorší... Sice hezky vypadala, ale měla moc nelogických hádanek popř. pixelhaunting momenty mi taky přišly nanic... Ale o prázdkách si chci zahrát všechny poldy znova, tak uvidím, třeba mi teď nepřijde tak špatná :-)
Jo a tak v Poldovi skoro nikdy nebyly logiké hádanky, pokud nepočítám 4, která se tvářila jako seriózní adventura :D Vždy to byla úleťárna s možnostmi typu strčit psa do zásuvky atd :D
To Kobi : Omlouvám se za to odchlípnutí, ale zatím jsem neměl problémy a tak, když vidím tuto diskuzi, tak jsem chtěl vědět proč mi kleká Dreamfall. Předtím už mi v polovině klekl Midnight Nowhere. Díky Vašim kolegům jsem na dobré cestě. Ahojas Troja (tedy Praha-Troja)
To Chrasty : Díky za nabídku, ale vypadá to, že problém bude i v procesoru. Jen změnit GK, případně zvednout Ramku a procesor by byl pořád v autu, to by asi nebylo vono. Nebo to můžeme proklepnout jinde. Jako redaktor bys měl mít přístup na můj e-mail. Jinak se mi na e-mailu objevila nabídka za 800,- I S VYOBRAZENÍM. Pokud by to ten Athlon 1500+ 1000 MHz (dle Aida32 5x200) utáhl, tak bychom POKRAČOVALI v jednání. Nejsem stále na internetu, proto ty pauzy. Ale vše mi chodí na e-mail.
Zatím díky a pokud to bude potřeba tak sem hodím e-mail. Ahojas Troja (Praha-Troja)
Neverhood, Broken Sword 1, Broken Sword 2, Secret files: Tunguska, The Longest Journey, Dreamfall: The Longest Journey, Fahrenheit.
Tohle jsou hry, ktery by si mel kazdy zahrat, proste adventurni skvosty. Nikdo se snad nebude nudit.
A jeste dodam: pro vsechny, kteri hrali Dreamfall: TLJ: zahrajte si taky prvni dil The Longest Journey. Nenechte se odradit grafikou, ve hre to vypada mnohem lip nez na screenech a ma to svuj styl. Prvni dil me dostal snad jeste vic nez Dreamfall.
A tem, kteri Dreamfall nehrali: snazte se nejdriv dohrat prvni dil, pak navazat Dreamfallem.
ted jsem si vzpomel na Runaway: a road adventure.....jednu dobu jsem se u toho dobre bavil....zaroven pekne zpracovany byl Agent Hlina, ale nikdy jsem ho nedohral......
co rikate na freeware adventury?
Freeze napsal:
A jeste dodam: pro vsechny, kteri hrali Dreamfall: TLJ: zahrajte si taky prvni dil The Longest Journey. Nenechte se odradit grafikou, ve hre to vypada mnohem lip nez na screenech a ma to svuj styl. Prvni dil me dostal snad jeste vic nez Dreamfall.
A tem, kteri Dreamfall nehrali: snazte se nejdriv dohrat prvni dil, pak navazat Dreamfallem.
Me od toho odradiilo to, ze je to pry o dost vic hardcore. Na Dreamfallu me vzala prave vedle pribehu ta pohodova filmova hratelnost. Az na asi dve vyjimky zadny zakysy, proste jdes a vsude je jasne jak mas pokracovat. A kdyz neni, tak promluvis se vsema lidma co tam postavaji, aktivujes vsechno co aktivovat jde (coz s tim radarem neni problem) a pripadne zkusis zkombinovat veci v inventari. A navic, Zoe je o hodne sympatictejsi nez April :)
To CommanderZ : Jednička je hardcore dost, já ji hrál před nějakými šesti lety (takže mi bylo asi 9) :smile8: Ale byl to natolik silný zážitek, že si tu hru pamatuju doteď. Pamatuju si, jak jsem ještě tenkrát na vytáčeném netu hledal návod abych se mohl hnout dál:-)
Jo, prvni dil je o neco vic "hardcore". Je trochu obtiznejsi. Ale pokud si hral Dreamfall, ten uzasny pribeh z TLJ, to skvele prostredi, atmosferu.. si proste nesmis nechat ujit. Vazne. TLJ mi navic pripadal celkove o kapku lepsi nez Dreamfall, coz me DOST prekvapilo (puvodne jsem ho ani nechtel shanet). A navic, April v TLJ1 je mnohem, mnohem sympatictejsi nez Zoe :)
A když jsme u toho poldy, tak se dá Polda 2 od včerejška stáhnout za 30Kč. Upraveno pro bezproblémový chod na Windows XP.
http://www.polda5.cz/
To Troja : Tak jsem ti napsal:-)
To Chrasty :
Zdravím Chrasty a CommanderZ!
Díky Vám jsem dohrál Dreamfall. Bedna je OK.
Dreamfall je hratelně příjemný, ale chtělo to víc „ Happy End“. Nejvíc jsem zkejsnul na uvázání lana v hotelu Viktoria a pak jsem nemohl doběhnout ty dva učence u centrálního mozku a následně utéct těm dvojčatům se současným náskokem na létajícího robota. V první TLJ jsem měl problémy s nastavením těch sloupů – hlásičů. Nakonec jsem našel návod jak otáčet těmi kruhy a šlo to.
Všechny tyto hry kromě faktické zábavy nesou skutečná poslání. Ukazují jak z osvobození vznikne okupace, na likvidaci vlastního myšlení pro záchranu pomyslně dobrého života a na beznadějný odboj malých skupin .
To je zjevné n.př. i v Moment of Silence – rozdíl mezi normálním světem, světem slídění a světem drog a bezdomovců. Některé části našich měst jsou shodné s obsahem her a trvalý pokus stále každého kontrolovat máme již dnes skoro ve všech sférách běžného používání dorozumívacích prostředků.
Teď něco lepšího – Polda se dobře hraje, ale některé kombinace jsou eSeNBácký. Posel Bohů i Posel smrti jsou OK. Nebyl špatný Jazz and Faust.
Nevím zda sem patří i Mortyr, 1, 2. Jsou to spíše střílečky, ale po vystřílení odpůrců se dá ještě procházet hrou, než se vytvoří další nepřátelé.
Myslím že by mohla být dobrá i Tunguska, nebo Still Life, alespoň podle recenzí. Mám je slíbený, ale zatím jsem je nesehnal.
Neverhood mne štval, po každém přerušení si nastavil některé hádanky jinak (zkumavky – barvy …). Syberia 1 i 2 byly tak fajnový, že by to chtělo „3“. Tedy něco jako návrat Kate, s posunem času, zpět ze Syberie do reálu, nebo do budoucnosti. Vymyslet se to dá, ale jak realizovat???
Doufám, že jsem Vás moc nevotrávil a ještě jednou dík za pomoc.
Ahojas Troja (Praha-Troja)
To Troja : Jsem rád, že se líbila hra a líbí se karta:-) Dreamfall byl pro mě taky úžasný zážitek, hlavně u konce jsem se málem rozbrečel:D
Zkoušel jsi Fahrenheit? U mě jedna z nejlepších adventur
To Chrasty :
Jsem spíš pro Haapy End a tak bych April zase vrátil schopnost cestovat a ufouknout s tím frajerem do jinýho světa a zase by bylo pokračování. Zoe bych nechal probudit a to vše bych dal jako jeden sen. Myslím, že takhle skončila April v TLJ, jak celý příběh vypráví dětem (možná, že to bylo v jiném příběhu).
Ale fakticky Syberia by chtěla "3".
Na ten Fahrenheit se podívám - díky.
Zatím Ahojas a ještě jednou díky Troja
Zoe je uzasna, v jakemkoliv dalsim pokracovani uz by to zakonite nemohla byt ona, obycejna holka, co se dostava do "velkyho sveta" aniz by o to stala...To bylo pro me na Dreamfallu nejzabavnejsi - sledovat, jak postupne prichazi o iluze a nevedomky se do toho potapi cim dal tim hloub.
To Chrasty : Fahrenheit bude asi moc rychlý. Díval jsem se na pokec. Asi bych se mockrát zasekl. Měl jsem "Janatris", to je 2 díl Gooka a bylo tam přejít přes plameny. Zhasínaly v přesných intervalech, ale nezvládl jsem to a nebyl na to žádný fígl. Byly myslím tři řady a asi po 8 plamenech a muselo se to přejít cik-cak.
Leží mi tu "Mignight Nowhere" a "The Moment of Silence". Jak jsem psal čekám na Still Life a Tungusku. Myslím, že to bude OK.
Ahojas Troja
P.S. GF2 MX/MX400 64 MB už je slušně prodaná.
To Freeze : Zdravím Freeze a partu adventuráků!
Dohrál jsem Dreamfall a byla to paráda, jak už jsem psal dříve. Velmi dobrá je Still Life, i když se mnozí dohadují o pravém vrahovi, jak v Praze, což je celkem jednoznačné, ale v Americe to vyznělo naprázdno, tak čekám na Still Life 2.
Již jsem sehnal Tunguzku a angl.verzi Paradise.
Paradise šel nainstalovat dobře, ale když jsem přidal Path a češtinu z BonusWeb (van Brok), tak nejde hra spustit, protože nevezme kód z prvního CD. Tak jsem to zatím odboural a i zde dávám dotaz, zda někdo nemá zkušenost s Paradise-EN a dodatečnou češtinou z BonusWeb.
Tak ještě jednou pozdrav všem, i těm, kteří zítra ráno musí brzo vstávat.
Ahojas Troja
22.10.08 - 12:05
Tak jsem sehnal českou Paradise - dobrá a Tuguzka taky OK.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Spolupráce na vývoji "2.5"D adventury (Until Im Gone) — založil Faraway Studios
Moderátoři diskuze