Toolbar – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Toolbar – Delphi – Fórum – Programujte.comToolbar – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

xp0
Věrný člen
30. 12. 2007   #1
-
0
-

zdravím, v toolbaru mám několik toolButtonů s iconama. Potřeboval bych vědět jak nechat zašednout všechny ty tlačítka najednou(abych nemusel nastavovat vlastnost enabled u každého zvlášť), Nastavení enabled na false toolbaru nezpůsobí zašednutí tlačítek. děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.120.–
Není čas ztrácet čas
xp0
Věrný člen
31. 12. 2007   #2
-
0
-

zkoušel jsem jednotlivý tlačítka vypínat ve smyčce přes actionlist (kromně tlačítek v toolbaru vypínám stejny položky v menu) podle vlastnosti TAG(tag získám: actionlist1.Actions[i].Tag;), ale tímto způsobem již nedokážu nastavit vlastnost enabled. Jakým způsobem můžu takto ve smyčce kromně vlastnosti tag přistupovat i k vlastnosti enabled? :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.120.–
Není čas ztrácet čas
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
6. 1. 2008   #3
-
0
-

OK, takze mas ToolBar na nom tlacidla. Kazde tlacidlo ma priradenu akciu v action liste - je to lepsie ako definovat priamo na tlacidle, pretoze pri zmene komponentu je praktickejsie potom setovat existujuce akcie - resp. ich volat. Takze kazde tlacidlo ma vlastnu akciu - ta ma definovany ImageIndex, caption, execute apod.

Potom staci prejst vsetky akcie tlacidiel a disablovat ich. Na tlacidlo naviazeme tuto funkcnost...



unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, ImgList, ActnList, ComCtrls, ToolWin, StdCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
ToolBar1: TToolBar;
ToolButton1: TToolButton;
ToolButton2: TToolButton;
ToolButton3: TToolButton;
ToolButton4: TToolButton;
ActionList1: TActionList;
Action1: TAction;
Action2: TAction;
Action3: TAction;
Action4: TAction;
ImageList1: TImageList;
Button1: TButton;
procedure Action1Execute(Sender: TObject);
procedure Action2Execute(Sender: TObject);
procedure Action3Execute(Sender: TObject);
procedure Action4Execute(Sender: TObject);
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Action1Execute(Sender: TObject);
begin
//
end;

procedure TForm1.Action2Execute(Sender: TObject);
begin
//
end;

procedure TForm1.Action3Execute(Sender: TObject);
begin
//
end;

procedure TForm1.Action4Execute(Sender: TObject);
begin
//
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Index: Integer;
begin
for Index := 0 to Pred(ToolBar1.ButtonCount) do
TAction(ToolBar1.Buttons[Index].Action).Enabled := False;
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
xp0
Věrný člen
6. 1. 2008   #4
-
0
-

dík, stejné řešení mi ukázali na builderu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.120.–
Není čas ztrácet čas
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

ToolBar — založil RePRO

Toolbar a scrollování — založil thomasdv

Toolbar a vlastni ikony-WinApi — založil Martin Kluska

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý