Bootovani – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bootovani – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comBootovani – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
30. 12. 2007   #1
-
0
-

Zdravim potřeboval bych pomoc. Mam dva hdd, na jednom windowsy a na druhej jsem nainstaloval Fedoru8, ale vubec se mi nenacte linuxovej GRUB zavadec... Automaticky to bootuje z boot.ini z windowsu, at v biosu nastavim bootovani odkudkoli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
Reklama
Reklama
_k_
Duch
30. 12. 2007   #2
-
0
-

Co si instaloval prve ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
30. 12. 2007   #3
-
0
-

To _k_ : nejdriv ty windowsy

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
_k_
Duch
30. 12. 2007   #4
-
0
-

Nehral si sa s nastavenim bootloadera pri instalacii ? Po precitani fedorackeho instal manualu mam pocit, ze nemas grub v mbr a ten windowsacky ho odignoruje...
Vygoogli som totok: http://linuxhelp.blogspot.com/2005/11/how-to-repair-corrupt-mbr-and-boot.html
Je to dokonca s fedorou a windowsom a nejak moc som to nestudoval...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
30. 12. 2007   #5
-
0
-

To _k_ : Nene nastaveni jsem ponechal..Dik za ten odkaz, myslim ze to pomuze, projdu si to..diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
30. 12. 2007   #6
-
0
-

Tak ja nevim... Vsechno jsem udelal podle pokynu, shell hlasil ze vse dopadlo v poradku, ale po restartu se opet nabihaji windows (at v BIOSU nastavim cokoli) a GRUB jakoby nebyl :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
geon0
Grafoman
31. 12. 2007   #7
-
0
-

Opravdu máš v BIOSu zapnuto bootování z toho disku, kde máš LInux a GRUB? Dělalo mi tohle taky, a bylo to BIOSEM.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
31. 12. 2007   #8
-
0
-

Mno zkoušel jsem jak ide0 tak ide1 a pokazdy nic...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
tmi0
Věrný člen
31. 12. 2007   #9
-
0
-

manulane vypoj ten disk s windowsama a uvidis)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Bootovani z cd — založil Earl Cash

Bootování z CD — založil Elitper

Vista+XP -> bootovani — založil ada.acs

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý