Přidat mezeru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přidat mezeru – PHP – Fórum – Programujte.comPřidat mezeru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
1. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám tenhle kód pro vytvoření tabulky:



$array = range(1, 31);
$numberCols = 7;

echo "<table style=\"border: 1px solid black\">\n<tr>";
for($i=0; $i<count($array); $i++) {
echo "<td>".$array[$i]."</td>";
if((($i+1) % $numberCols) == 0 and ($i+1) < count($array)) echo "</tr><tr>";
}
echo "</tr></table>";


ale potřeboval bych vložit mezeru do buňky, kde není hodnota, tedy, aby do konce řádky vložil do každé buňky   , ale nevím jak to udělat:( poradíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.11.–
ench0
Stálý člen
1. 1. 2008   #2
-
0
-

šlo by to třeba takto:



<?php

$array = range(1, 31);

$numberCols = 7;
$numberRows = ceil(count($array) / $numberCols);


echo "<table style=\"border: 1px solid black\">\n<tr>";

for($i=0; $i < $numberRows; $i++) {
for($j = 0; $j < $numberCols; $j++){
$x = ( $i * $numberCols ) + $j;
if(isset($array[$x])){
$echo = $array[$x];
}else{
$echo = " ";
}
echo "<td>".$echo."</td>";

if((($x+1) % $numberCols) == 0 and ($x+1) < count($array)) echo "</tr><tr>";
}
}

echo "</tr></table>";
?>

Je to poupravená tvá verze... Nevymýšlel jsem svou, bo nevím co s tím kalendářem budeš chtít provádět (očividně jde o kalendář)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
1. 1. 2008   #3
-
0
-

Velmi chytré, děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.11.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Přidat šum — založil Petroff

Přidat podmínku, pomoc — založil Kvetos

Nelze přidat záznam do tabulky — založil SQL newbie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý