Viac jazykov na stranke – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Viac jazykov na stranke – PHP – Fórum – Programujte.comViac jazykov na stranke – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marty_SVK0
Návštěvník
1. 1. 2008   #1
-
0
-

akym sposobom by so mohol spravit viac jazykov na stranke ?
predavanim premennej pomocou cookies alebo by sa to dalo aj nejak inak ?
nie je tu nejaky navod ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
pecan9870
Věrný člen
1. 1. 2008   #2
-
0
-

To Marty_SVK : buď tak jak píšeš a nebo pomocí sessions..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
ench0
Stálý člen
1. 1. 2008   #3
-
0
-

myslím že pomocí cookies to je lepší.. když si nastavíš dejme tomu angličtinu, a vrátíš se za tři dny, tak furt ti to může naběhnout anglicky. Session ti tak dlouho nevydrží, pokud se nemýlím

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 1. 2008   #4
-
0
-

To ench : do zavření prohlížeče

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Marty_SVK0
Návštěvník
1. 1. 2008   #5
-
0
-

A aku najvacsiu moznu dobu vydrzia cookie ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.62.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
DeaLer+2
Hero
1. 1. 2008   #6
-
0
-

To Marty_SVK : IMHO dokud je někdo/něco nesmaže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
bukaj0
Věrný člen
1. 1. 2008   #7
-
0
-

Marty_SVK
A aku najvacsiu moznu dobu vydrzia cookie ?
Pokud je někdo nesmaže, jak psal DeaLer, tak vydrží tak dlouho, jak jim nastavíš. Viz http://php.net/setcookie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Marty_SVK0
Návštěvník
2. 1. 2008   #8
-
0
-

A akym sposobom by som to mal spravit ?
napr. ze na stranku dam dva obrazky - slovenska a anglicka vlajka ktore budu odkazom na nejaky php subor ktory vytvori cookies s premennou language="slovak(podla toho na ktory obrazok kliknem)" a na kazdu stranku nacitam cookies a dam podmienku ze ak sa language="slovak" tak potom nacitat subor subor slovak.php v ktorom budu mat premenne udelene hodnoty po slovensky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.62.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
pecan9870
Věrný člen
2. 1. 2008   #9
-
0
-

Udělej si podmínku třeba takto: (je to jenom příklad řešení)



if(isset($_GET['jazyk'])) {
$jazyk = $_GET['jazyk'];
setcookie("jazyk", "$jazyk", time()+3600); //hodnota z GET proměnné...
}
elseif (isset($_COOKIE['jazyk']) {
$jazyk = $_COOKIE['jazyk'];

}
else {
$jazyk = $default_jazyk;
}


Určitě to není nejlepší řešení, ale je to asi jediné co mě teď napadlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Marty_SVK0
Návštěvník
2. 1. 2008   #10
-
0
-

diky asi to tak spravim ale ako ziskam tu hodnotu..to asi budem musiet spravit odkaz na obrazok ktory bude smerovat na nejaky subor, ktory vytvori cookies...
nedalo by sa to jednoduchsie

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.62.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
pecan9870
Věrný člen
2. 1. 2008   #11
-
0
-

Jak jinak by jsi to chtěl? Jedině zjišťovat jazyk podle toho ze které země je návštěvníková IP adresa a to si myslím je mnohem složitější řešení a vůbec s tím nemám zkušenosti.. Možná ti poradí někdo jiný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
bukaj0
Věrný člen
2. 1. 2008   #12
-
0
-

Marty_SVK
nedalo by sa to jednoduchsie
Co jestli by se nedalo jednodušeji?
- ukládání jazyka?
> Cookies jsou podle mě nejlepší variantou.

- změna jazyka?
> Nejjednodušší je předat nový jazyk v QUERY STRINGu.

- prvotní nastavení jazyka?
> Většina prohlížečí posílá velice užitečnou hlavičku Accet-Language, kterou v PHP získáš přes $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
pecan9870
Věrný člen
3. 1. 2008   #13
-
0
-

To bukaj : Přece jenom je ale lepší ještě udělat ty odkazy a dát jim přednost ještě před tou hlavičkou HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Marty_SVK0
Návštěvník
3. 1. 2008   #14
-
0
-

trochu blbo som sa vyjadril ja by som chcel vediet ze ci musim robit az 2 subory pre 2 jazyky...(ze ked kliknem na slovak tak odkaz bude na subor, ktory vytvori cookies s hodnotou slovak a zase ked kliknem na english tak odkaz bude na iny subor. ktory vytvori cookies s hodnotou english )... a toto ci by sa nedalo dat do jedneho suboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.62.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
bukaj0
Věrný člen
3. 1. 2008   #15
-
0
-

pecan987
Přece jenom je ale lepší ještě udělat ty odkazy a dát jim přednost ještě před tou hlavičkou HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
Taky jsem nemluvil o tom, že by se jazyk nastavoval jen podle této hlavičky. Pokud sis nevšiml, bylo to prvotnímu rozhodnutí, tzn. jaký zvolit jazyk pokud ještě žádný nebyl nastaven. (Což jsi ty navrhoval zjišťovat podle IP adresy.)§

Marty_SVK
a toto ci by sa nedalo dat do jedneho suboru
Dalo. Budeš v jedné stránce mít, jak volbu jazyka (podle query string, cookies, hlavičky Accept-Lan...), tak vložení správného obsahu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
pecan9870
Věrný člen
3. 1. 2008   #16
-
0
-

To bukaj : OK, moje chyba, nebudem se hádat, nemám to rád :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
bukaj0
Věrný člen
3. 1. 2008   #17
-
0
-

pecan987
OK, moje chyba, nebudem se hádat, nemám to rád :-D
Ale já se nehádám, pouze, poněvadž vím, že se někdy nevyjadřuji příliš přesně a někdy pletu páté přes deváté (či jak se to říká), osvětluji pojmy :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Marty_SVK0
Návštěvník
5. 1. 2008   #18
-
0
-

uz to mam skoro hotove potrebujem len vediet jednu vec. Moj obrazok je odkazom na stranku, ktora vytvori cookies a chcel by som vediet ako sa dostanem presne na tu istu stranku z ktorej som aj prisiel

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.62.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
5. 1. 2008   #19
-
0
-

bud posles v url zaroven svoji pozici, nebo presmerujes na referer. ale to neni moc jistota (ze ti dojde), takze radsi posilej i kam se mas vratit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Architekt0
Super člen
6. 1. 2008   #20
-
0
-

Uložení jazyka v cookies je řešení jen pro nějaké intranetové a zaheslované stránky. Pokud jde o stránky přístupné komukoliv a hlavně vyhledávacím robotům, mělo by být určení jazyka součástí URL. Pokud používáš URL s proměnnými, tak jako proměnná, např. http://www.web.cz/index.php?lang=cs&page=kontakt A pokud používáš SEO & User friendly URL, které obsahuje smysluplná slova, měly by také mít své ekvivalenty pro každý jazyk. Něco jako http://www.web.cz/en/contact a http://www.web.cz/cs/kontakt Možností, jak dostat jazyk do URL, je spousta :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Marty_SVK0
Návštěvník
6. 1. 2008   #21
-
0
-

diky za vsetko uz som to vyriesil trosku posvojom

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.137.–
Zabav sa na : http://www.1000her.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý