Spojení proměnných typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spojení proměnných typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpojení proměnných typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

6. 6. 2006   #1
-
0
-

Potřeboval bych spojit dvě proměnné typu char dohromady, a ještě k nim přidat text, asi jste mě nepochopili, tak tady je příklad:
mám proměnnou prom1 která má hodnotu text1, a proměnnou "prom2" která má hodnotu "text2", a k tomu mezi ty proměnné potřebuju vložit " a " ,takže výsledek by měl vypadat asi takto: "text1 a text2"

Předem dík za pomoc...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programování způsobuje silnou závyslost :D
Adam Streck0
Stálý člen
6. 6. 2006   #2
-
0
-

Jednoduch? - spo??t?? po?et znak? v jednom, potom ve druh?m ?et?zci, n?sledn? vytvo??? dal?? ?et?zec o d?lce ?et?zec1 + ?et?zec2 + vkl?dan? text + 1 (pro nulov? znak) a vytvo??? cyklus kter? po jednom zkop?ruje znaky z p?vodn?ch ?et?zc? do c?lov?ho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
6. 6. 2006   #3
-
0
-

Uh...... zas tak daleko jsem nepokročil :)) byl bys tak hodný a napsal příklad, jak to má asi vypadat? díky...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programování způsobuje silnou závyslost :D
Adam Streck0
Stálý člen
6. 6. 2006   #4
-
0
-

nenapsal - ať si pokročil kam si pokročil - měl bys
1) znát fci strlen() - ta vrací počet znaků
2) znát cyklus for
Pokud tyto dvě znáš, žádný problém, ne? Jestli neznáš, tak jsi někde úplně na začátku a doporučuju zatím se moc nezabývat něčím co neznáš a doučit se ALESPOŇ k cyklům, což by ti mohlo dát 1-2 dny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Juraj Mo?ko0
Newbie
6. 6. 2006   #5
-
0
-

no ak to robis v c++, mozes pouzit STL - kontajner string, s ktorym to ide jednoducho:



#include<string>
#include<iostream>
using namespace std;

void main()
{
char c='5';
char d='2';
char* text=" je 7";
string s; // inicializovane na ""
s=s+c+" + "+d+text;
/* tu je podstatne aby si nenapisal iba s=c+" + "+d+text;,
lebo takto by ti to vyhodilo chybu(vyuziva sa tu pretazenie
operatora+ a nie operatora=) */
cout<<s<<endl;
}


a vysledok:



5 + 2 je 7

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý