Vkládní odkazů – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vkládní odkazů – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comVkládní odkazů – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

bukaj0
Věrný člen
1. 1. 2008   #1
-
0
-

Nešlo by udělat, aby se místo link (v novém okně) dal použít nějaký smysluplný text u odkazů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
1. 1. 2008   #2
-
0
-

To bukaj : tohle je dost smyslupnlé ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
bukaj0
Věrný člen
2. 1. 2008   #3
-
0
-

Nefaritus
tohle je dost smyslupnlé ;o)
Právěže není. Text, který je v tagu <a> by měl mít nějakou vypovídací hodnotu o cíli odkazu. link či v novém okně nic o tom kam směřuje neříká.

Dám příklad:
Chci odkázat do dokumentace na nějakou funkci. A teď, co je lepší (text odkazu/ů je tučně):

int printf(const char *format, ...);

link (v novém okně)


?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 1. 2008   #4
-
0
-

mě osobně tento styl odkazů velmi obtěžuje

1) když to chcu otevřít v novým okně, mám klikací kolečko myši
2) nevidim kam vlastne du

výhody stávajícého řešení

neroztáhne design webu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
mylan40
Super člen
2. 1. 2008   #5
-
0
-

Ja som na ten "link v novom okne" upozorňoval už pri vydaní tejto verzie Programujte... Súhlasím s Hrachom - keď chcem v novom okne, mám na to tlačítko na myške, alebo Ctrl => mali by ste to preprogramovať, aby sa tie linky zobrazovali normálne!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mates0
Grafoman
2. 1. 2008   #6
-
0
-

já taky používám kolečko myši, ale tento zápis mi zase tak nevadí. i ten co přidává odkaz tam může napsat co chce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
bukaj0
Věrný člen
3. 1. 2008   #7
-
0
-

hrach
neroztáhne design webu ;)
To se dá jednoduše vyřešit přes zkrácení textu odkazu.

mates
i ten co přidává odkaz tam může napsat co chce.
Do adresy samozřejmě může dát, co chce. Ale tady se jedná o text odkazu.


Zajímalo by mě, také názor nějakého administrátora či správce kódu toho portálu. Pokud by byl takový problém přepsat takouto maličkost, klidně bych to zvládl sám - v PHP mám, troufám si říct, dostatečné zkušenosti.

Pro zpětnou kompatibilitu by se mohly upravovat dva druhy odkazů. (Mezery mezi hranatými závorkami a textem uvnitř jsou kvůli tomu, aby se to nezformátovalo.) [ url ]http://adresa[ /url ] by se nadále překládal do podoby link (v novém okně) ale např. forma [ url=http://adresa ]text odkazu[ /url ] by se logicky překládala jako text odkazu a odkazovala by na http://adresa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
mates0
Grafoman
3. 1. 2008   #8
-
0
-

To bukaj : no ale já myslel že do toho textu si uživatel pak může dát taky co chce. a ten text nemusí stejně odpovídat realitě toho odkazu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
bukaj0
Věrný člen
3. 1. 2008   #9
-
0
-

mates
no ale já myslel že do toho textu si uživatel pak může dát taky co chce. a ten text nemusí stejně odpovídat realitě toho odkazu.
Lidé jsou holt různí. Potom by tu ale stále byla možnost jako doteď, že dá jen adresu a převed se to do té krásné podoby link(v novém okně) ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
mates0
Grafoman
3. 1. 2008   #10
-
0
-

To bukaj : jj je too lidech. a každému se líbí také něco jiného. Curovi se to zřejmě líbí já v tom nevidím problém. To jsou stále kosmetické úpravy, které mi až tak nevadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
bukaj0
Věrný člen
3. 1. 2008   #11
-
0
-

mates
To jsou stále kosmetické úpravy, které mi až tak nevadí.
Právěže to je jen malá úprava. Takže to může být v cukuletu. Mě to taky nevadí, ale takovéhle zobrazování odkazů je špatné. S čímž souhlasí, jak hrach, tak mylan4. Nefaritus svůj názor zjevně obhajovat nehodlá. A ostatním je to buď jedno, a při mnou navrhovaném řešení se jich to nijak nedotkne, či nechodí do této sekce fóra.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
3. 1. 2008   #12
-
0
-

Toto vláknu sleduji a přemýšlím na řešeními (ne technickými, ale aplikačními), jen abyste si nemysleli, že to tu nesleduji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
3. 1. 2008   #13
-
0
-

Ja bych vedel o reseni. Jmenuje se [url=link]text odkazu[url] :)

Technicky by to opravdu problem byt nemel

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
mylan40
Super člen
3. 1. 2008   #14
-
0
-

Curo, urob jak napísal CommanderZ ;) Nešpekuluj kolo toho... :-D

//Ešte mám 1 pripomienku k tomuto portálu, ale aby ma konečne začal niekto brať vážne, musím založiť samostatný thread a urobiť veľkú kampaň... Už čoskoro... :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
3. 1. 2008   #15
-
0
-

To Curo : to vim moc dobre.. ;)

No, ja myslim ze reseni [url=xxx]yyy[/url] není dobreé. nechal bych to na automatice.. ;) to me hned prejde nalada pouzivat to.. je to moc dlouhy a tezky na premysleni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zelenáč0
Posthunter
4. 1. 2008   #16
-
0
-

Hmm, co nechat obe moznosti? Kdyz nekoho bavi davat si tam vlastni popisek, tak at.. K tomu odkazu bych jen pridal nejaky javascriptovy label s adresou.

Editoval Zelenáč:
Vidim, ze uz to navrhoval bukaj..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
mates0
Grafoman
4. 1. 2008   #17
-
0
-

To hrach : he já jsem taky proti a je to :-D
To bukaj : a co je na tom špatného??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
4. 1. 2008   #18
-
0
-

hrach napsal:
To Curo : to vim moc dobre.. ;)

No, ja myslim ze reseni [url=xxx]yyy[/url] není dobreé. nechal bych to na automatice.. ;) to me hned prejde nalada pouzivat to.. je to moc dlouhy a tezky na premysleni.



On si s tim prispevkem chce obcas nekdo dat i trochu prace :) A odkazy, kde si muzes stanovit jejich popisek, se daji podstatne lepe zapracovat do textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
bukaj0
Věrný člen
4. 1. 2008   #19
-
0
-

mates
a co je na tom špatného??
No předně, text odkazu má něco říkat o tom, kam mě zavede. Tedy jestli ká vůbec cenu na ten odkaz najíždět myší, popřípadě i kliknout. A jak napsal CommanderZ, odkazy, kde si muzes stanovit jejich popisek, se daji podstatne lepe zapracovat do textu.

hrach, mates
A pro vás by tu zůstala možnost jako je teď...

Zelenáč
K tomu odkazu bych jen pridal nejaky javascriptovy label s adresou.
Pokud bude možno odkazu přiřadit smysluplný text, nebyl by takový popisek ani třeba. A navíc v každém slušnějším prohlížeči se adresa ukazuje po najetí ve stavové řádce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
mates0
Grafoman
4. 1. 2008   #20
-
0
-

To bukaj : neber to osobně už nebudu reagovat ale třeba mě to nepřijde špatný. a když něco píšu tak k tomu dám odkaz a uživatel ví kam kliká. ale je to věc názorů. beru že vám se to nelíbí ok. dále už to řešit nebudu :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Architekt0
Super člen
6. 1. 2008   #21
-
0
-

Jak otevřít odkaz v novém okně vědí snad i ti největší počítačoví antitalenti. V cílové skupině čtenářů/uživatelů tohoto portálu určitě není nikdo, kdo by to nevěděl. A tipoval bych, že většina z nich dnes stejně prohlíží stránky v panelech, tudíž je ten odkaz "v novém okně" prakticky zbytečný a jen zabírá místo a kazí strukturu textu.

Proto bych to udělal tak, že se to bude nahrazovat klasicky:
http://www.programujte.com » <a href="http://www.programujte.com">link</a>
[url=http://www.programujte.com]Programujte[/url] » <a href="http://www.programujte.com">Programujte</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 1. 2008   #22
-
0
-

To Architekt : k možnosti dalšího "odkazu" jsem se již vyjádřil, že se o tom uvažuje.
Ohledně otevření v novém okně: souhlasím, že umět to umí každý. Já osobně to ale využím velmi (i když vím, že bych mohl kliknout např. pravým a dát otevřít v novém panelu).

To byl jen můj názor, ne názor toho, jak to ve výsledku bude, rozhodně bude kompromis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zelenáč0
Posthunter
6. 1. 2008   #23
-
0
-

To Curo : Ty na mysi nemas prostredni cudlitko???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
6. 1. 2008   #24
-
0
-

To Zelenáč : Každý může mít prostřední tlačítko nakonfigurovaný na něco jiného ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
6. 1. 2008   #25
-
0
-

To Zelenáč : Curo nekde jinde psal, ze na nem ma jinou funkci, viz Blujacker

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 1. 2008   #26
-
0
-

Tak, tak, mám na nich zcela jiné funkce namapovány.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
6. 1. 2008   #27
-
0
-

To Curo : jakou, schvalne by me to zajimalo. protoze ja stredni tlacitko pouzivam uplne nejvic. potom mam na jedno tlacitko namapovany zobrazeni desktopu a to je všechno. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 1. 2008   #28
-
0
-

To hrach : krom zákl. 2 tl. mám copy, paste a například kapátko, taskbar nebo změna plochy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
6. 1. 2008   #29
-
0
-

lol, já mám na myši pravý, prostřední a levý tlačítko a celkem mi to stačí

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
6. 1. 2008   #30
-
0
-

Ja mam na mysi tlacitek asi 8, mimo nekterych her ale pouzivam taky jen zasadni sadu. Docela vymozenost je ale 2D kolecko, to si opravdu nemuzu vynachvalit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Iclude v odkazu — založil Petr

Promena v odkazu — založil micro.21

Prodej odkazů — založil plasmo

Vytvoření odkazu — založil minarth

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý