Ako v cykle postupne nastavit Caption u vsetkych checkboxov vo formulary – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako v cykle postupne nastavit Caption u vsetkych checkboxov  vo formulary – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAko v cykle postupne nastavit Caption u vsetkych checkboxov vo formulary – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
peonik30
Duch
2. 1. 2008   #1
-
0
-

Caute, pre niektorych to mozno bude trivialne, ale ja som zaciatocnik, tak prosim o trochu zhovievavosti

ako mam spravit cyklus for next, tak, aby mi postupne zmenil vlastnost caption u 20 checkboxov na urcitu hodnotu, neviem syntax a nikde to nemozem najst
for i=1 to 20
tu bude ten zapis checkboxu cislo i.caption=nepodstatne
next i

pomozte pls
dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Reklama
Reklama
maty0
Návštěvník
3. 1. 2008   #2
-
0
-

no pokud se ovládací prvky jmenují postupně, neboli checkbox1...2

set frm=forms(myform)
for i-1 to 20
ls_ctrl=checkbox & trim(str(i))
frm.controls(ls_ctrl).caption="..."
next

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
peonik30
Duch
3. 1. 2008   #3
-
0
-

dik, ale hadze mi to chybu hned v prvom riadku, co prosim Ta presne vracia trim(str(i))

dikmoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
jkonopasek0
Návštěvník
4. 1. 2008   #4
-
0
-

pokud jsou jednotlivé prvky indexované, je to jednoduché
For I = 0 to pocet_indexu
CheckBox(I).Caption = ...
Next I

pokud ne, je možno použít pro celou kolekci CheckBox
Dim Ctrl As Control
For Each Ctrl In Me.Controls
If TypeOf Ctrl Is CheckBox Then
Ctrl.Caption = ...
End If
Next

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
peonik30
Duch
4. 1. 2008   #5
-
0
-

Dik vsetkym, vyriesil som to cez indexovanie ovladacich prvkov, ti ktore potrebujem som dal na form ako posledne a potom nebol problem cez controls. Riesenie som nasiel v kurze Visual Basic na tychto strankach

Ale aj tak dik moc


A este nieco pre admina, nechcete vyhadzat z diskusie prispevky s nazvami POMOC a pod. strasne zle sa potom orientuje
:smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý