Jak a kde stahovat aktuální kurzy měn z internetu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak a kde stahovat aktuální kurzy měn z internetu – .NET – Fórum – Programujte.comJak a kde stahovat aktuální kurzy měn z internetu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, potřebuju zjistit kde a jak zjišťova aktuální kurzy měn pomocí c#. Nemám ani páru jak to udělat a nikde sem o tom nic nenašel.
Díky za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.191.–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
2. 1. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Santas0
Věrný člen
2. 1. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Tokan0
Grafoman
2. 1. 2008   #4
-
0
-

To Santas :Server http://nbs.sk/ nebyl nalezen. Můžeš prosím ten link opravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.90.–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
DeaLer+2
Hero
2. 1. 2008   #5
-
0
-

To Tokan : Opravil jsem ho ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Santas0
Věrný člen
2. 1. 2008   #6
-
0
-

aka tam bola chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Fero_Zezina0
Newbie
2. 1. 2008   #7
-
0
-

Santas napsal:
aka tam bola chyba?


www.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.65.–
Bol som ,uz niesom, ale este budem!
aerkain0
Newbie
4. 1. 2008   #8
-
0
-

Kurzy musís získávát z CNB protože ta je určujícím faktorem pro ČR (od kurzu ČNB se potom odvíjí kurzy směnáren).
Na strankach Ceské národní banky http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/faq_format_kurzy.html si můžeš stahnout soubor ktery obsahuje aktualní kurzy - pozmenis vzdy jen adresu tak aby odpovidala na konci formátu DD.MM.RRRR
Muzes to mit v HTML nebo txt podobě. Pro zpracování v C# bude asi lepsí ta txt. Skoda jen, že to nemají v XML formatu - ten jsem nenašel.

Tedy treba takto pro dnesek by se kurzy nachazely na této adrese:
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.txt?date=03.01.2008
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.txt?date=03.01.2008

Ze souboru, ktery si stahnes pomoci WebRequest, WebResponse http://www.zive.cz/C-a-C/Poznavame-C-a-Microsoft-NET--68-dil--WebRequest-a-WebResponse/sc-74-sr-1-a-129912/default.aspx uděláš třeba seznam.

List<string> columnList = new List<string>();

StreamReader streamReader = new StreamReader(/* parameters here */);
string line;

while((line = sr.ReadLine()) == null)
{
sting[] columns = line.Split("|");
columList.Add(colums[2]);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.99.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 114 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý