To tmi : Je mi jasne ze podla standartov to na 99% neprejde, ja som len chcel poznamenat ze z technickej stranky moze byt deklaracia funkcie compileru viac-menej ukradnuta...
To Tom@sQo : Kniznice, ako napr. iostream, su vo vsetkych modernych os vacsinov linkovane dynamicky, t.z. v pamati sa tato kniznica nachadz iba raz aj ked ju vyuziva 20 programov. To ze je v nej vela tried funkcii a ja neviem coho ktore nevyuzivas ta trapit nemusi, lebo tvoj vysledny program obshuje len odkaz na tuto kniznicu a ty ked zavolas nejaku metodu napr. objektu cout, tak sa len zisti kde dana kniznica je a metoda sa zavola stade...
Da sa donutit aby to bolo vsetko napchcate v tom tvojom programe, to sa vola staticke linkovanie.
A na koniec: kompiler prelozi len to co mu povies a linker zlinkuje len to co mu povies (+ nejake std kniznice, ale da sa donutit aby ani to). Napriklad mas funkciu xyz() v subore xyz.c a pouzivas ju v abc.c. Subor abc.c v pohode prelozis ale ak vysledny objektovy kod budes chcet zlinkovat a nepovies linkeru nech sa pozre aj do (uz skompilovaneho) xyz.c tak ta posle do ... s hlaskou "undefined reference" alebo nieco take, co znamena v podstate ze nevie co ma na tom mieste v programe zavolat...