Roztiahnutelna stranka – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Roztiahnutelna stranka – CSS – Fórum – Programujte.comRoztiahnutelna stranka – CSS – Fórum – Programujte.com

 

zahorak0
Duch
4. 1. 2008   #1
-
0
-

Caute,
V CSS som pomerne zaciatocnik, takze snad prepacite banalitu otazky(keby bol cas, tak to riesim sam, ale cas ma pomerne tlaci). Mam stranku http://elf90.szm.sk/stranka/index.html (na stranke je ponechane len to najdolezitejsie) na ktorej mam div ohraniceny a dalsi div -> menu, chcel by som, aby ten div pod nim bol vzdy dostatocne dlhy na to,aby pokryl to menu. Mozno robim len nejaku blbst.
Vopred vdaka za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.17.–
Manq0
Věrný člen
5. 1. 2008   #2
-
0
-

Nezadávej šířku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Petroff0
Věrný člen
7. 1. 2008   #3
-
0
-

To zahorak : . . . .velmi častý problém:
=> uvnitř máš blok plovoucí:
div.menu {
float:right; width:180px; height:500px;
margin-top : 230px;
margin-right: 40px;
}
=> a jeho obal plovoucí není (kdyby byl, tak by menu obalil)
.container {
left:20px; ( ??? u normálního divu je použití LEFT bez účinku )
margin:0px;
width:770px;
border:5px solid;
height:100%;
}
<div class="container">
<div class="menu"> </div>
</div>
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nabízím ti 2 způsoby řešení (oboje je 100%ní v Opeře9 FF2 IE6/7):

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Deviant production</title>
<style type="text/css">
body { background-image: url(obrazky/pozadie.jpg); margin:0; padding:0 }

/*=============================== 1.způsob =========================*/
.container {
margin: 0px auto; /* s dovolením vystředěno */
width:770px;
border: 5px solid;
/* height:100% <-netřeba */ /* <<<< Metoda A >>>> */
overflow:auto; /* <<< (jednodušší) >>> */
}
/*===================================================================*/
div.menu {
float:right;
width:180px;
height:500px;
margin-top : 230px;
margin-right: 40px;
border: 1px solid rgb(236,34,2);
border-width: 5px 0px 5px 0px;
background-color:#000000;
}

div.banner{
position:absolute;
left:27px;
top:10px;
}

div.skvrna{
position:absolute;
left:506px;
top:110px;
}
</style>
</head>

<body>
<div class="container">
<div class="menu"> </div>
</div>

<div id="szmad"></div> <script type="text/javascript">document.write('<scr'+'ipt src="http://szm.sk/reklama.phtml?URL='+document.location.href+' type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</script>
</body>
</html>

/*================================= 2.způsob (HTML zůstane beze změny) ==========================*/
.container {
margin: 0px auto; /* s dovolením vystředěno */
width:770px;
border: 5px solid black;
height:100%; /* <<<< Metoda B >>>> */
} /* <<< (Ashlettovo ukončení obtékání) >>> */
.container:after { /* tohle se postará o obalení v FF/Opeře (náhrada za overflow:auto) */
content:'.';
display:block;
height:0;
visibility:hidden;
clear:both;
}
/*=================================================================================================*/

P.S.
Chyběla ti DOCTYPE a pak pár drobností => opravil jsem (validace teď hlásí: 0 chyb)
Ze spanu <span id="szmad"></span> jsem udělal div;
je lepší necpat bloky do řádkového prvku (ikdyž to DOCTYPE=html nevadí)
>>>ALE POZOR<<<
Mícháš dohromady neslučitelné věci -> nemůžeš mít prvek absolutně pozicovaný a zároveň plovoucí:
div.obsah1{

position:absolute;
left:16; /* musí px */
float:left;
}
div.obsah2{
position:absolute;
left:16; /* musí px */
float:left;
}
div.ls{
position:absolute;
left:0px;
float:left;
}
div.rs{
position:absolute;
left:743px;
float:right;
}

Vyzkoušet >>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Stránka v SK — založil zelenac1

Nová stránka — založil Jan Malý

Hacknutá stránka — založil schokodidek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý