Problem s uchovanim promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s uchovanim promenne – PHP – Fórum – Programujte.comProblem s uchovanim promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

micro.210
Návštěvník
4. 1. 2008   #1
-
0
-

Mam problem, kdyz chci vypsat pomoci echo v index.php promennou $link kterou jsem nainicializoval pomoci konstruktoru z tridy DBGet takto:

include("classes/uconf.php");


class DBGet extends UConf {

public $link;

function DBGet() {

$link = mysql_connect ($this->dbserver, $this->dbuser, $this->dbpass) or die ("Nepovedlo se spojit s databázovým serverem!");
$db = mysql_select_db ($this->dbname, $link) or die ("Nepodařilo se otevřít datatabázi!");
mysql_query ("SET NAMES $this->txtkodovani");
}


tak se mi pri echu nic nezoobrazi tzn. ze je promenna asi prazdna..
V index.php to echo pak resim takhle:

$asist = new DBGet;

eho $asist->link;


nevite jak tento problem vyresit prosim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Orcslayer0
Stálý člen
4. 1. 2008   #2
-
0
-

Takhle by to snad mělo jít (aneb chybí přístup přes "this->"):

$this->link = mysql_connect ($this->dbserver, $this->dbuser, $this->dbpass) or die ("Nepovedlo se spojit s databázovým serverem!");

$db = mysql_select_db ($this->dbname, $this->link) or die ("Nepodařilo se otevřít datatabázi!");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
micro.210
Návštěvník
4. 1. 2008   #3
-
0
-

To Orcslayer : To Orcslayer : kdyz to udela tak jak pises tak mi to hodi tuhle chybu:
Notice: Undefined variable: link in C:\dev\www\blog\classes\dbget.php on line 31
Resource id #4
nevis proc?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Orcslayer0
Stálý člen
4. 1. 2008   #4
-
0
-

Link se norm. zobrazí, takže by to snad undefined variable bejt nemělo O.o - aneb ten řádek bych "ověnčil" zavináčem tam, kde to vyhodí chybu. :o)
Zapnul jsem si na svém domácím serveru error logging včetně NOTICE (tj stejně takovej slabší warning - takže by to nic být nemuselo (a zároveň by to něco být mohlo :)) )) a nic mi nevyhazuje. O.o

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
micro.210
Návštěvník
4. 1. 2008   #5
-
0
-

uz jsem to vyresil.. diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý