Problém s náhodným číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s náhodným číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s náhodným číslem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jisla
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
5. 1. 2008   #1
-
0
-

Prosím o pomoc, Následný kód mi generuje stále stejná náhodná čísla. Co stím. Děkuji.

#include <iostream>
using namespace std;

#include <math.h>

int main(void)

{
// pouzite promnenne: (i,x)
int i;
int x;
for (i=0;i<10;i++)
{
x=rand();
if (x<40)
cout <<x <<" "<<endl;
else
i--;
}

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.135.–
Reklama
Reklama
_k_
Duch
5. 1. 2008   #2
-
0
-

No, neviem ale mne to funguje normalne...
skus tam prihodit na zaciatok srand(time(0));
A btw. preco tak divne vyberas x mensie ako 40 ? Ved stace x =rand()%40 a je to ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
5. 1. 2008   #3
-
0
-

pred pouzitim nahodneho generatora cisel funkcia rand, je ho potrebne najskor inicializovat a to pomocou funkcie srand napriklad takto: srand(time(0)) (ako bolo uvedene v pedchadzajucom prispevku)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
mephi0
Expert
5. 1. 2008   #4
-
0
-

[OT]len taka drobna poznamka

cout <<x <<" "<<endl;
ta medzeaj je k niečomu dobra ? :)[/OT]

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Jisla
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
7. 1. 2008   #5
-
0
-

To _k_ :

Díky. Inicializace generátour rand pomohla.
x<40 jsem tak řešil, protožej jsem nezna jak to jenak omezit. Díky tedy po druhé za poučení

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 274 hostů

Podobná vlákna

Problém s velkým číslem — založil František Falta

Objekt s číslem — založil Paulí

Násobení číslem 3 — založil Kirk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý