Vlastní dialogové okno v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vlastní dialogové okno v C# – .NET – Fórum – Programujte.comVlastní dialogové okno v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
paashi0
Super člen
5. 1. 2008   #1
-
0
-

Hledám už dobré dvě hodiny na MSDN, ale nenašel jsem uspokojivou odpověď. Vytvořil jsem si vlastní "control" do toolboxu, ale hodilo by se mi, kdybych k němu mohl přidat taky vlastní dialogové okno. Nechci vytvářet nové okno aplikace se dvěma textboxy a dvěma tlačítky. Prostě chci, podobně jako SaveFileDialog, přetáhnout můj dialog do svojí aplikace, nastavit parametry a handlery a o víc se nestarat. Bohužel jsem na tohle návod nenašel. Nevíte někdo, jak na to? Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.133.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
5. 1. 2008   #2
-
0
-

To paashi : To máš úplně jedno, stejně ve výsledku vytváříš formulář a otevíráš ho (většinou metodou ShowModal). Jen je to zabalený jako nevisuální komponenta.

Editoval DeaLer: Ty vestavěný dialogy jsou tuším systémový, takže tam je to trochu složitější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
paashi0
Super člen
5. 1. 2008   #3
-
0
-

To DeaLer : No, mě šlo hlavně o to, že bych mohl vytvořit dll, ke kterýmu by byl přístup z toolboxu a hlavně pomocí panelu Properties (aby to bylo lama-programmer-friendly). Momentálně to sice budu používat jen já, ale kdo ví, jak to bude za rok a jestli se mě, nebo někomu jinýmu bude chtít znova čumět do toho kódu. Někdo mi kdysi říkal: Když něco programuješ, tak to udělej pořádně, ať se pak k tomu nemusíš vracet.
Ale díky za reakci, hledám dál...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.133.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
mephi0
Expert
5. 1. 2008   #4
-
0
-

S tym som sa tiež trapil, maš pravdu veľa o tom nie je, ale nakoniec sa mi to podarilo. Normalne si vytvoriš formular, potom vytvoriš novu komponentu v ktorej vytvoriš instanciu toho formulára a daš jej vlastnosti a metódy na obsluhu toho formulara. Lepšie riešenie som nenašiel, ale takto sa nemusiš trapiť s vytvaranim instancie v svojom forme, vytvori ju designer za teba.
priklad komponenty :

public partial class newFileDialog : Component

{
private newFileForm newFileForm;
public newFileDialog()
{
InitializeComponent();
newFileForm = new newFileForm();
}

public newFileDialog(IContainer container)
{
container.Add(this);

InitializeComponent();
newFileForm = new newFileForm();
}
public DialogResult ShowDialog()
{
return newFileForm.ShowDialog();
}
public Size canvasSize
{
get
{
return newFileForm.CanvasSize;
}
}
public float verticalResolution
{
get
{
return newFileForm.VerticalResolution;
}
}
public float horizontalResolution
{
get
{
return newFileForm.HorizontalResolution;
}
}

a už ju len presunieš z toolboxu do projektu rovnako ako openFileDialog ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
paashi0
Super člen
5. 1. 2008   #5
-
0
-

To mephi : Zní to zajímavě, ještě s tím bojuju (po prvním pokusu mi to nejde přidat do toolboxu), ale doufám, že to dopadne. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.133.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
mephi0
Expert
5. 1. 2008   #6
-
0
-

projekt musiš skompilovat potom by mal pribudnuť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
paashi0
Super člen
6. 1. 2008   #7
-
0
-

To mephi : Poslušně hlásím, že funguje! Veľká vďaka! Aj keby som sa zosr.l by som na to neprišiel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.105.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Jtable,Dialogové okno ... — založil elvis

Dialogove okno inak — založil marioff

Win32 API - dialogové okno — založil vollf82

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý