Prevod int na pole[3] – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prevod int na pole[3] – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comPrevod int na pole[3] – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
GeorgeW0
Newbie
5. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim
plss potreboval bych poradit s prevodem. Je to pro AVR Studio GCC

potreboval bych cislo v count treba 123 rozlozit na pole.
melo by to vypadat nejak takto:
int Count=0;
u08 text[10];
text[1]= 'C';
text[2]= 'o';
text[3]= 'u';
text[4]= 'n';
text[5]= 't';
text[6]= ' ';
text[7]= 1; stovky tu bych potreboval nasoukat rozlozene obsah "COUNT"
text[8]= 2; desitky
text[9]= 3; jednotky
text[10]= 0; ///Terminate string


diky za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.100.–
Reklama
Reklama
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
7. 1. 2008   #2
-
0
-

jednoduchou metodou je postupné dělení 10 a přičtení znaku '0' - "nula" nebo taky jeho ascii hodnotu 48... dělám to tak vždy...

Pokud mám číslo 123, provedu 3 kroky:

123 / 100 = 1 + 48 = 49, což je ascii hodnota znaku 1
123 % 10 / 10 = 12 % 10 = 2 + 48 = 50, což je ascii hodnota znaku 2
123 % 100 = 3 + 48 = ....

(doufám že jsem někde neudělal chybu :-) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
vladaaaa
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 7. 2008   #3
-
0
-

Pro usporu místa bych použil předchozí metodu.
Ale pro přehlednost bych použil funkci "sprinf" z knihovny "stdio.h"

#include <stdio.h>
unsigned char Text[10];
unsigned int Count;

sprintf(Text, "Count %03u" , Count);



Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.125.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Zadaní int do pole int — založil Redby

Převod TString do int — založil Garones

Převod string na int — založil Vojtěch

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý