[DB] - špatné kodovaní s db MySQL - řešení – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - špatné kodovaní s db MySQL - řešení – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - špatné kodovaní s db MySQL - řešení – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Havran
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 1. 2008   #1
-
0
-

Editoval hrach: V tomto vlákně naleznete obecné informace k vyřešení nejčastějšího problému s kódováním.
Veškerá ostatní vlákna omílající tuto otázku pořád dokola budou nekompromisně zamykána a později mazána.


Mám problém pro změnu s českými znaky :)

v mysql mám databázi nastavenou na kódování cp-1250
v pspadu ukládám soubory v kódování windows-1250
a v hlavičce mám pro zobrazení windows-1250
i v mozille jsem kontroloval zobrazení windwos-1250

v příkazovém řádku mysql přidám do databáze data s českými znaky, např. Manažer, při selectu dostanu opět správné znaky, ale na webu dostanu Mana§er

Poraďte prosím, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
6. 1. 2008   #2
-
0
-

To Havran :
zkus přidat do konfiguračního souboru, kde máš připojení k db řádek

mysql_query("SET NAMES 'cp1250'") or die('Could not set names');

Jinak se můžeš podívat na http://molhanec.net/mysql_cestina_minifaq.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Earl Cash0
Věrný člen
6. 1. 2008   #3
-
0
-

podobny problem to delalo i me...tohle zkus vlozit pred vkladanim dat do DB

mysql_query("SET NAMES windows-1250");

mysql_query("SET CHARACTER SET 'windows-1250'");


btw stejne doporucuju spise pouzivat UTF-8...;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Havran
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 1. 2008   #4
-
0
-

Díky, problém je jenom když vkládám db do databáze přes příkazový řádek, když je vložím přes php skript tak se naopak na webu ukazují správně ale v příkazovém řádku mají při selectu divný znaky. Jaký má vůbec kódování příkazový řádek ve winxpsp2 cz nebo jak dostat data do db pohodlně jinak než přes přík. řádek? díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
6. 1. 2008   #5
-
0
-

To Havran :
co phpmyadmin ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Havran
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 1. 2008   #6
-
0
-

To Paja2 : Jo, přes phpadmin vkládá do db ve správném kódování, díky díky, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
pin2k0
Stálý člen
6. 1. 2008   #7
-
0
-

Dle mého názoru, UTF-8 je asi nejlepší řešení, píši s ním všechny stránky a nemám jediný problém, ani s DB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
17. 2. 2008   #8
-
0
-

Ono by neměl být problém s žádným kódováním, když to člověk umí :-) Já používám všude na webu ISO 8859-2, jen tak pro info...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
dchecker0
Newbie
19. 2. 2008   #9
-
0
-

jednoducha rada :) vše od začatku v utf8 ukladat a vypisovat pak nemůžou nastat takovyhle problemy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.90.245.–
PHP, MySQL it´s my life.[br] Hrajese.cz - každý den nové informace ze světa her a progamingu! Každý nový redaktor je vítán ;)
remmidemmi0
Věrný člen
2. 8. 2010   #10
-
-1
-
Mimo téma

čeština má v mojim MySQL tvrdý ban. Používá se angličtina. A když už teda ta čeština musí být, tak bez diakritiky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
9. 8. 2010   #11
-
0
-

To remmidemmi : myslím, že se tu nikdo nebaví o četině v názech sloupců apod, ale o obsahu jednotlivých záznamů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý