Vždy se zavře – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vždy se zavře – C / C++ – Fórum – Programujte.comVždy se zavře – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

fmxrider0
Duch
6. 1. 2008   #1
-
0
-

zdar...

začínám se učit C++ a jsem u třetího programu, kde se mě má program zeptat kolik mám mrkví a já mu napsat číslo a on pak k tomu přičíst 2 a hodit výsledek, jenomže program se mě zeptá, já napíšu číslo, potvrdím enterem a program se zruší...

// getinfo.cpp -- vstup a vystup

#include <iostream>

int main()
{
using namespace std;

int carrots;

cout << "Kolik mas mrkvi?" << endl;
cin >> carrots; // Vstup v C++
cout << " Tady ti dve pridam. ";
carrots = carrots + 2;
// v následujícím řádku je výstup zřetězen
cout << "Ted mas " << carrots << " mrkvi." << endl;
cin.get();return 0;
}


takže, nevíte kde je chyba? už jí hledám hodinu...zdrojoví kód jsem už potřetí přesně opsal z knížky mistrovství v C++ 3. aktualizoané vydání

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.23.–
Zelenáč0
Posthunter
6. 1. 2008   #2
-
0
-

Saaakrys.. To by me zajimalo, kolik stejnych dotazu uz na tomhle foru zabira misto v databazi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
midin0
Věrný člen
6. 1. 2008   #3
-
0
-

Přidej jeden cin.get(). A už mě vážně ne*erte, a používejte vyhledávání, dřív než se zeptáte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.4.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
AdamHlavatovic0
Stálý člen
7. 1. 2008   #4
-
0
-

> takže, nevíte kde je chyba?
problem je vtom ze cin ti necha znak noveho riadku na vstupe, takze nasledne volanie cin.get() tento znak "zozerie" a program skonci.
tento efekt mozte odstranit pridanim este jednoho volania cin.get(), alebo pomocou takehoto volania funkcie system s parametrom pause, teda system("pause"); (funkcne len pre ms windows)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Santas0
Věrný člen
7. 1. 2008   #5
-
0
-

carrots = carrots + 2;

nemiesto toho mozes pouzit
carrots += 2;

ma to ten isty vyznam

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
fmxrider0
Duch
7. 1. 2008   #6
-
0
-

díky pomohli jste mi...
teď mám další problém a zase nevím kde jsem udělal chybu, v 9 rádku mi to hodí že mám něco špatně a nezkomplimuje se

#include <iostrem>

#include <cmath>

int main()
{
using namespace std;

double area;
cout << "Zadejte vymeru podlahy sveho domu ve ctverecnich metrech: ";
cin >> area;
double side;
side = sqrt(area);
cout << "To je ekvivalent ctverce o strane " << side
<< " metru." << endl;
cout << "Uzasne!" << endl;
cin.get();cin.get();return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.23.–
Erik0
Návštěvník
7. 1. 2008   #7
-
0
-

Nie

#include <iostrem>

Ale
#include <iostream>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
fmxrider0
Duch
7. 1. 2008   #8
-
0
-

opravdu díky už jsem fakt nevěděl čím to je :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.23.–
Erik0
Návštěvník
7. 1. 2008   #9
-
0
-

OK, ale to using namespace std; napíš pod includnuté knižnice, inak ti cout, cin, endl... bude fungovať len vo funkcii main() :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Bengo0
Stálý člen
7. 1. 2008   #10
-
0
-

Hoj ze mas knizku Mistrovstvi v C++ ? :) ja taky, ale misto

cin.get()
napis
system("PAUSE");

a dej to pred
return 0;
, jo a kdystak jeste rada toto ";" se pise Alt + 59 :), kdystak napis at nezatezujes forum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Zelenáč0
Posthunter
7. 1. 2008   #11
-
0
-

Bengo napsal:
jo a kdystak jeste rada toto ";" se pise Alt + 59


ROFL :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
yaqwsx+9
Posthunter
7. 1. 2008   #12
-
0
-

Vim ze je to OT, zatezuju databazi,ale u tohoto prikladu v mistrovstvi je poznamka o tom cin.get()
Jinak skuste se ridit mym podpisem :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.100.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Santas0
Věrný člen
7. 1. 2008   #13
-
0
-

vy programujete s sk/cs klavesnicou? :-!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Bengo0
Stálý člen
7. 1. 2008   #14
-
0
-

hmm ale kdys tam je treba volba ze enterem potvrdis tak se ti to zavre hahaha !!
A ta rada je dobra !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Erik0
Návštěvník
7. 1. 2008   #15
-
0
-

Santas napsal:
vy programujete s sk/cs klavesnicou? :-!


Ja tiež... Veď existuje ALT + x

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
yaqwsx+9
Posthunter
7. 1. 2008   #16
-
0
-

JA taky programuju s Cs klavesnici.......

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.100.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
7. 1. 2008   #17
-
0
-

To Santas : Ty snad ne?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Santas0
Věrný člen
7. 1. 2008   #18
-
0
-

nie, vzdy s anglickou

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Zelenáč0
Posthunter
7. 1. 2008   #19
-
0
-

To Santas : A duvod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tokan0
Grafoman
7. 1. 2008   #20
-
0
-

Není náhodou někde v pravidlech napsáno, "než se zeptáte, hledejte?" všeobecně nebo třeba jen vb rámci fóra, jestli tady už podobný dotaz nebyl zodpovězen...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.90.–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
Santas0
Věrný člen
7. 1. 2008   #21
-
0
-

To Zelenáč : zvyk a zda sa mi to byt normalne, ale ako sa pozeram....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Zelenáč0
Posthunter
7. 1. 2008   #22
-
0
-

To Santas : Mne by vadilo hlavne prohozene Y a Z

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Santas0
Věrný člen
7. 1. 2008   #23
-
0
-

To Zelenáč : nenavidim QWERTZ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
AdamHlavatovic0
Stálý člen
7. 1. 2008   #24
-
0
-

To Tokan : je to minimalne slusnost dotazujuceho sa, ale na tomto vebe sa nato totalne serie, konkretne takyto dotaz tu je kazde dva dni :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Okno se hned zavře — založil Eda

Okno se hned zavre — založil KiXi

Konzole se hned zavře — založil k0xz

Formulář vždy nahoře,jak na to?? — založil David Čermák

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý