Hromadný insert – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hromadný insert – MySQL – Fórum – Programujte.comHromadný insert – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
8. 1. 2008   #1
-
0
-

Mohl by mi někdo poradit jak bych mohl vytvořit hromadný insert např. 10 záznamů do db
mám tento kod



<form action="#" method="post">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="insert">
<TABLE BORDER=1 align="center">
<TR><th>č.</th><th>pid</th><th>Datum</th><TH>Žadatel</TH><TH>Výpis</TH><TH>Poplatek Kč</TH><TH>Pracoviště</TH><TH>vložil</TH></TR>
<?
include "config.php";
$datum2=Date("d.m.Y");
for($zapis=0;$zapis<=10;$zapis++){
echo'<TR><td>'.$zapis.'</td><td><input type="text" name="id[]" size="4"></td>
<TD><INPUT TYPE="TEXT" SIZE=10 NAME="datum" value='.$datum2.'></td><TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="zadatel[]" MAXLENGTH=50 SIZE=50></td>
<td align="center"><INPUT TYPE="TEXT" NAME="poplatek[]" MAXLENGTH=4 SIZE=4 value=""></td><td align="center">
<INPUT TYPE="TEXT" NAME="pracoviste[]" MAXLENGTH=2 SIZE=2 ></td><td><INPUT TYPE="TEXT" NAME="vlozil[]" MAXLENGTH=2 SIZE=2 ></td>';



}

?>
</table>
<p>
<center><input type=submit value=Uložit></center>
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
8. 1. 2008   #2
-
0
-

Potom si musis uvedomit, ze se $_POST chova jako 2D pole. Vypis si ho pomoci print_f a uvidis jeho strukturu, je to jednoduche.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
8. 1. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : A mohl bys mi to prosím prakticky ukázat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
8. 1. 2008   #4
-
0
-

Ok, budu si ale cucat zprstu



$i=0;
$pole=Array();
while($i<sizeof($_POST["nazev_policka1"])){
$pole[]="INSERT INTO tabulka SET policko1=".$_POST["nazev_policka1"][i]." ... "; // tady sestavis ten SQL prikaz a pridas ho do pole. Samozrejme pouzijes i nejake to escapovani
$i++;
}
mysql_query(implode(";",$pole)); // ted cele to pole slozis dohromady abys jednotlive prikazy nemusel provadet zvlast a provedes to

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Hromadný mail — založil jatt

Hromadný convert — založil rycmond

Hromadný upload súborov... ? — založil Tocimanko

Hromadný upload fotek — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý