Element id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Element id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comElement id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 1. 2008   #1
-
0
-

existuje nějaká jiná alternativa za document.getElementById('polozka').value='neco' mě tento příkaz nefunguje...žádná chyba se nevypisuje....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Orcslayer0
Stálý člen
9. 1. 2008   #2
-
0
-

To Paja2 : Value lze použít jen na tagy, které tento atribut mají. ,) Pro vložení obsahu do jiných elementů použij innerHTML (u některých nepůjde samozřejmě ani to). ,) // A pokud to používáš správně, tak holt budeš muset hodit ukázku, jinak ti moc nepomůžem. .)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.213.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 1. 2008   #3
-
0
-

To Orcslayer :
používám to u inputu...a mohl bys mi poradi jak bych mohl použít innerHTML



<script language=javascript>
document.write("<b>pracovník:</b> ");
for($i=1;$i<=15;$i++){
document.write ("<a href='#"+$i+"' onclick='document.getElementById('vlozil').value='"+$i+"'>"+$i+"</a> - ");
}
document.write("<br><br>");
document.write("<b>pracoviště:</b> <a href='#'>TB</a> - NM - VA ");
</script>
<form action="#" method="post">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="insert">
<TABLE BORDER=1 align="center">
<TR><th>č.</th><th>pid</th><th>Datum</th><TH>Žadatel</TH><TH>Výpis</TH><TH>Poplatek Kč</TH><TH>Pracoviště</TH><TH>vložil</TH></TR>
<?
include "config.php";
$datum2=Date("d.m.Y");
for($zapis=0;$zapis<=10;$zapis++){
echo'<TR><td>'.$zapis.'</td><td><input type="text" name="id" size="4"></td><TD><INPUT TYPE="TEXT" SIZE=10 NAME="datum" value='.$datum2.'></td><TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="zadatel" MAXLENGTH=50 SIZE=50></td>
<td align="center"><INPUT TYPE="TEXT" NAME="pracoviste" MAXLENGTH=2 SIZE=2 ></td><td><INPUT TYPE="TEXT" NAME="vlozil" MAXLENGTH=2 SIZE=2 id="vlozil" value=""></td>';

}

?>
</table>
<p>
<center><input type=submit value=Uložit></center>
</form>


Js moc neumím..možná že tam budou chyby

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Orcslayer0
Stálý člen
9. 1. 2008   #4
-
0
-

V javascriptu se před proměnné znak dolaru nedává. ,)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.213.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 1. 2008   #5
-
0
-

To Orcslayer : A myslíš že to bude tím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Orcslayer0
Stálý člen
9. 1. 2008   #6
-
0
-

To Paja2 : Vzhledem k tomu, že do js dolary nepíšu, tak ani nevím (a tipoval bych, že to bordel udělat může). :) Každopádně máš blbě ten výpis odkazů (bacha na uvozovky ,) ).

Takhle by to mělo fungovat:

document.write ("<a href='#"+i+"' onclick=\"document.getElementById('vlozil').value='"+i+"'\">"+i+"</a> - ");

Dolary jsou z toho už smazaný, tak je vykopni i z předchozího, aby ti to fungovalo. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.213.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 1. 2008   #7
-
0
-

To Orcslayer : Díky měl jsi pravdu, akorát ted potřebuji, aby se mi to číslo vložilo do všech 10 inputů..poradíš mi

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Orcslayer0
Stálý člen
9. 1. 2008   #8
-
0
-

To Paja2 : Musíš dát id všem těm inputům a změny dát do funkce (přece jen to bude čitelnější než vypisovat do onclick všechny příkazy). ,)



function addNumbers(num)
{
document.getElementById('vlozil').value=num;
... // přidávání hodnoty dalším inputům atd
}
a


onclick="addNumbers(num)"


Případně když si ta id pěkně pojmenuješ, můžeš to projet cyklem. ,) Něco na styl tohodle: http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=7441-document-getelementbyid-#61630 (Samozřejmě upravené - bez podmínky atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 1. 2008   #9
-
0
-

To Orcslayer :
mám kod



<?

for($i=1;$i<=15;$i++){
echo "<a href=\"#$i\" onclick=\"document.getElementById('vlozil').value='$i'\">$i</a> - ";
}







?>

<form action="#" method="post">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="insert">
<TABLE BORDER=1 align="center">
<TR><th>č.</th><th>pid</th><th>Datum</th><TH>Žadatel</TH<TH>Poplatek Kč</TH><TH>Pracoviště</TH><TH>vložil</TH></TR>
<?

include "config.php";
$datum2=Date("d.m.Y");
for($zapis=0;$zapis<=10;$zapis++){

echo'<TR><td>'.$zapis.'</td><td><input type="text" name="id" size="4"></td><TD><INPUT TYPE="TEXT" SIZE=10 NAME="datum" value='.$datum2.'></td><TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="zadatel" MAXLENGTH=50 SIZE=50></td>
<td align="center"><INPUT TYPE="TEXT" NAME="poplatek" MAXLENGTH=4 SIZE=4 value=""></td><td align="center"><INPUT TYPE="TEXT" NAME="pracoviste" MAXLENGTH=2 SIZE=2 id="prac"></td><td><INPUT TYPE="TEXT" NAME="vlozil" MAXLENGTH=2 SIZE=2 id="vlozil" value=""></td>';


}
?>
</table>
<p>
<center><input type=submit value=Uložit></center>
</form>

ale ta číselná hodnota se mi vloží pouze do prvního inputu a zbytek zůstává prázdný....mohl bys mi poradit

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Petroff0
Věrný člen
30. 1. 2008   #10
-
0
-

Stojíš ještě o řešení? (máš to značně špatně)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý