Listbox dalsia polozka – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Listbox dalsia polozka – Python – Fórum – Programujte.comListbox dalsia polozka – Python – Fórum – Programujte.com

 

martin.0070
Newbie
9. 1. 2008   #1
-
0
-

zdravim
Mam v programe vlozeny listbox(tkinter) a v nom su urcite polozky. Otazka znie: Mam zvyraznu v tom listboxe nejaku polozku(napr cestu k suboru) a ako dosiahnem, aby sa po kliknuti na button zvyraznila dalsia polozka (konkretne presne ta dalsia nasledujuca)
Dufam ze ste ma pochopili. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Fonadius0
Návštěvník
9. 1. 2008   #2
-
0
-

listbox.activate(listbox.index(ACTIVE)+1) tohle by mělo teoreticky fungovat....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Fonadius0
Návštěvník
9. 1. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 1. 2008   #4
-
0
-



# -*- coding: cp1250 -*-
from Tkinter import*
listbox=Listbox()
listbox.pack()
for prvek in range(0,10):
listbox.insert(END, prvek)
listbox.selection_set(0)
def posun():
i=listbox.curselection()[0]
listbox.selection_clear(0,END)
listbox.selection_set(int(i)+1)
Button(text="posun", command=posun).pack()
mainloop()

snad to dělá, to co má...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
martin.0070
Newbie
9. 1. 2008   #5
-
0
-

Super Blujacker :smile7: , ono to funguje. Som sa s tym trapil 3 hodiny...Fakt vdaka
Fonadius = dik za ochotu :smile1:

A este jedna taka odveci lamerska otazka. Ako premenim sekundy na minuty? Skusal som(nasiel) to takto

min, s = divmod(vsekundach, 60)

dobrycas="Dĺžka:", min,":", s, "s"

Ale niekedy mi to premeni dobre inokedy zle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 1. 2008   #6
-
0
-



sekundy=x
minuty=x/60

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
martin.0070
Newbie
9. 1. 2008   #7
-
0
-

Hmm, no ale takto to premeni zle. Mam napr 368 a premeni mi to na 6.1333333 , a ja potrebujem osobitne do premennej minuty, osobitne sekundy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 1. 2008   #8
-
0
-



>>> def minuty(sekundy):
x1=int(sekundy/60)
x2=sekundy-x1*60
return "%s minut a %s sekund"%(x1,x2)

>>> minuty(386)
'6 minut a 26 sekund'
>>> minuty(120)
'2 minut a 0 sekund'
>>> minuty(3600)
'60 minut a 0 sekund'

možná to dělám zbytečně složitě, ale nic lepšího mě ted nenapadá, musím se učit na pololetku

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 1. 2008   #9
-
0
-

jen co to postnu, napadne mě lepší řešení:



>>> def minuty(sekundy):
x1=int(sekundy/60)
x2=sekundy%60
return "%s minut a %s sekund"%(x1,x2)

>>> minuty(3600)
'60 minut a 0 sekund'
>>> minuty(120)
'2 minut a 0 sekund'
>>> minuty(386)
'6 minut a 26 sekund'
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Dalsia chyba — založil Samuel Lehotský

Kedy uz vide dalsia cast? — založil Mischo

Aktivní položka menu — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý