MAPA – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MAPA – PHP – Fórum – Programujte.comMAPA – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
netman920
Super člen
10. 1. 2008   #1
-
0
-

nevie niekto ako by sa dala vytvorit mapa v php
ako ma napr.

www.nova.zilina.net/popup.php?zobraz=ibamapa

alebo nieco podobne zoznamu

pls pomozte

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Reklama
Reklama
10. 1. 2008   #2
-
0
-

Tady PHP tvori jen minimum te prace - tedy jadro, ktere vraci jednotlive vyseky mapy. Frontend se tvori pomoci JavaScriptu.

Pekne je to popsano v (jinak dle meho nazoru pomerne slabe) knize Pragmatic Ajax (v AJ samozrejme). Tam je to krok po kroku jak se takova vec dela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman920
Super člen
10. 1. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ :
ja moc aj dobre neviem javascript by som urobil ale stve ma to jadro ktore generuje obrázky
viem z eto fuguje tak ze od bodu y, x do z velkeho obrázku bodov x2,y2 urobi vyber ulozi do suboru

chcel by som niaku php funkciu pls ak by niekto vedel poradte

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
10. 1. 2008   #4
-
0
-

Huh, fakt si myslis ze na google maps maji obrazek 100000000*100000000 px (a to vse v mnoha vrstvach) a z neho delaji vyrezy pri kazdem dotazu?...lol...na to musis mit ty obrazky uz nakrajene a pak jen pomoci PHP vracet jejich obsah/nazvy.

Jinak na delani vyrezu se da pouzit bud v temer kazdem PHP pritomna knihovna GD nebo ImageMagick. S GD bych ti pomoct mohl, s IM tezko, sam s nim dost tapu (i kdyz uz se mi ho povedlo dokopat aby zmensil obrazek a ulozil ho do souboru :) ). Ale rikam, je to hovadina. Uz prace s obrazky 3000*3000 px PHP docela zabiji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman920
Super člen
11. 1. 2008   #5
-
0
-

To CommanderZ :
TAk ako by sa to dalo pomocou GD riesit???
A ako nakrájané?
To mam mat 10000000000 fotiek ked clovek pohne iba o pixel ???
Prosim o odpoved. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
11. 1. 2008   #6
-
0
-

Lol...pohraj si s chvili nejakym takovym systemem. Zjistis ze se tao mapove pole nacita z ctvercu ulozenych v pravidelne siti, a vzdycky se to nacte s nejakym presahem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman920
Super člen
11. 1. 2008   #7
-
0
-

To CommanderZ :
no ved dobre a ten skript by si vedl??
v tom gd

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
11. 1. 2008   #8
-
0
-

Podivej se na tyhle funkce do reference:

1) Obrazek otevres pomoci imagecreatefromjpeg (za predpokladu ze je to JPG, na jine formaty jsou jine funkce)
2) Vytvoris si novy obrazek pomoci imagecreatetruecolor (o velikosti toho obrazku co ma byt vystupem)
3) Zkopirujes danou oblast ze zdroje do toho prazdneho obrazku pomoci imagecopy (jsou i podobne funkce jako treba imagecopyresized - smysl je doufam jasny)
4) Odesles hlavicky, ze vystupem skriptu bude obrazek (tohle je jedno kdy udelas, muze to byt klidne i uplne na zacatku, ale musi to byt pred bodem 5)
5) Cele to vypises na standartni vystup pomoci imagejpeg, parametr cislo dve nech prazdny

Cele to probiha tak, ze mas nejakou stranku, na ktere se ma ten skript zobrazit. Tam das tag IMG s cestou k souboru se skriptem obrazku, kteremu pomoci GET predas patricne parametry. A ten skript toho obrazku pak vykresli samotny obrazek.

Pokud to nechapes, tak si na GD najdi nejake tutorialy, je jich dost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman920
Super člen
12. 1. 2008   #9
-
0
-

To CommanderZ :
rozumiem tomu
ja budem mat povedzeme 30 jpg
a ako to pomocou skriptu urcim ktory ma nacitat do imagecreatefromjpeg ved napr dam zom 2 a co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
12. 1. 2008   #10
-
0
-

Jezis, proc si ty mapy nenakrajis predem a opravdu to neresis bez vyrezavani? Je to rychlejsi a i rozsiritelnejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Mapa — založil Jim

Hexadecimální mapa — založil mikeek

Klikací mapa — založil geon

Mapa znaků — založil z_moravec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý