čtení ze souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

čtení ze souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comčtení ze souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 6. 2006   #1
-
0
-

Ahoj

Pot?ebuji pomoc, j? jsem v javascriptu nikdy ned?lal,ale m?m v pl?nu se ho nau?it :cigo: Te? bych ale potřeboval ved?t jak se otev?e soubor a p?e?tou data z n?j. A pak bych je potřeboval se?adit stylem:



reebostar 1500
blujacker 10000

z toho by m?lo b?t:


blujacker 10000
reebostar 1500

se?adit to podle toho ??sla...
V pythonu bych v?d?l, ale webzdarma ho nem?:(
d

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
10. 6. 2006   #2
-
0
-

Nejsem velkym zastancem javascriptu a proto jsem se ho nikdy poradne nenaucil... presto si ovsem myslim, ze javascript nedokaze cist data z nakeho suoboru. Zkus php ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 6. 2006   #3
-
0
-

dík:)) zkusím tedy PHP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Petr Fojtík0
Věrný člen
25. 1. 2007   #4
-
0
-

Klientský skript to neumí, ale aplikace WSH může spustit samostatný soubor XXX.JS a vykonávat příkazy pro práci se soubory.
[podtrzene]Například zápis a čtení řetězců a další operace se znaky i celými řádky textového souboru:[/podtrzene]

var fso = new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject")

var f = fso.GetFile("C:/jsexam/data.txt")
//
var txtIO = f.OpenAsTextStream(2) // otevře pro zápis
//====================
txtIO.Write("slovo1 slovo2 slovo3 ") // zapsat 1.řádek
txtIO.WriteLine("slovo4 slovo5 slovo6 EndOfLine1")
txtIO.WriteLine(" word1 word2 word3 word4 EndOfLine2") // zapsat 2.řádek
txtIO.WriteLine("EndOfLine3 EndOfFile") // zapsat 3.řádek
//
var txtIO = f.OpenAsTextStream(1) // otevře pro čtení
//====================
var str1 = txtIO.Read(4*7 ) // přečte 28 znaků
txtIO.Skip(1*7 ) //přeskočí 7 znaků
var str2 = txtIO.ReadLine() // přečte zbytek 1.řádku
str2 = str2+"\n"+txtIO.ReadAll() // přečte zbytek textu
//
WScript.Echo("STR1 = "+str1+"\n"+"STR2 = "+str2)


Po uložení do FileRW.JS spustit pomocí příkazu:
wscript.exe FileRW.JS nebo cscript.exe FileRW.JS(což je verze pro okno s příkazovým řádkem).
Jinak objekty WSH umí hodně: s registry,souborovým systémem,programy,procesy....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
25. 1. 2007   #5
-
0
-

To Petroff: S ActiveX si dneska jen tak něco nerozběháš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
daw
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 1. 2007   #6
-
0
-

jen mimochodem - activeX v JavaScriptu nefungují, na to je JScript (MSIE).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
26. 1. 2007   #7
-
0
-

ActiveX je zalezitost jenom IE, Fox ani Opera ho nemaji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Cteni souboru. — založil ewzen

Čtení souboru ve VB — založil hansk

Cteni ze souboru — založil Mory

čtení ze souboru — založil Roman

čtení ze souboru — založil VitPet

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý