Nabíhání – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nabíhání – C / C++ – Fórum – Programujte.comNabíhání – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Bengo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahojte jak prosimvas udělám neco jako nabíhání. Mylím tím že se neco napíše a pak "Stisknete enter" , potom to zasne delat tecky.
priklad :

Vase data budopu spracovany stisknete enter.

Spracovavam..............



Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
11. 1. 2008   #2
-
0
-

* zistis kolko dat bude treba spracovat, nech tento pocet je 'tot'
* nech 10 bodiek znamena, ze data su spracovane a 0, ze sa prave zacalo spracovavat, potom takyto kod bude realizovat tvoje poziadavky

const int dots = 10;

cout << "spracovavam ";
for (int i = 0; i < tot; ++i)
{
if (!(i % tot/dots))
cout << ".";
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Bengo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #3
-
0
-

super to pouziju.. a slo by to udelat jen jako? ze se nic nedeje jen se objevujou tecky ? nebo procenta? Ja si chcu z kamose udelat srandu :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Huge0
Návštěvník
11. 1. 2008   #4
-
0
-

Inu pavdu máš. Ale podívej se, co píšeš. Předpokládám, že pod 3 tečkami si představuješ ten výkonný kód.
Ale v tom případě bys musel jen vykonávat jeden a ten samý kód 10x, což se zas tak často nestává.
Spíše máš několik funkcí, které chceš vykonat a vedle toho v pravidlených intervalech vypisovat tu tečku. Něco jako samostatný vlákno.
Ačkoli v takovém případě bych netušil ani jak určím celkový čas běhu kódu v těch funkcích.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.203.–
Bengo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #5
-
0
-

aha no tak neva....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Bengo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #6
-
0
-

trak me je to jedno a jak se dela aby se neco vypsalo po nejake dobe ?? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
11. 1. 2008   #7
-
0
-

To Huge : mate slabu predstavivost, ten kod to bolo len tak na inspiraciu. samozrejme to v cykle vypisovat nemusite, kludne to moze vypadat takto nejako

funkcia1();
cout << ".";
funkcia2();
cout << ".";
...
tie bodky nemaju s casom nic spolocneho, je to len vyzualizacia kde priblizne sa spracovanie niecoho nachadza, tod vse.

to bengo:
kludne mozte bodkovat len tak na prazdno, mrknite sa na funkciu Sleep http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms686298.aspx, potom by to mohlo vypadat nejako takto

...

srand(time(0));
while (true)
{
Sleep(1000/((rand() % 2) + 1));
cout << ".";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Bengo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #8
-
0
-

me to nak nejde (mi to v editoru pise chyby) nemůžete mi to udělat přímo :smile4: , melo by to byt nak takhle :

#include <iostream>;

namespace using std;
int main();
{
cout << "Your data will deleted ! ";
cout << "Data deleted.. ";
//a ted ty tecky


:smile5: :smile5: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
11. 1. 2008   #9
-
0
-

#include <windows.h>

#include <iostream>
#include <ctime>
using std::cout;


int main(int argc, char * argv[])
{
srand(time(0));

cout << "Your data will be deleted!\n";
cout << "Working";

while (true)
{
Sleep(1000/((rand() % 2) + 1));
cout << ".";
}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Al0
Věrný člen
11. 1. 2008   #10
-
0
-

nakonec bych ještě zesrandy přidal:

system("format c");


:smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
AdamHlavatovic0
Stálý člen
11. 1. 2008   #11
-
0
-

To Al : tiez som nazoru ze taketo programi su akurad tak na dve veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Bengo0
Stálý člen
12. 1. 2008   #12
-
0
-

:smile5: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
mephi0
Expert
13. 1. 2008   #13
-
0
-

ja by som doplnil, že ak chcete vypisovať čísla pri zaťaženom programe napriklad na ladenie, je vyhodnejšie použiť namiesto cout , cerr. Ten nepoužíva buffer na vypisovanie. Použitie cout u mňa niekedy spôsobovalo vypisovanie informácii na konci operácie a nie za jej priebehu.

(dufam že sm sa nepomylil s názvom cerr)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
tmi0
Věrný člen
13. 1. 2008   #14
-
0
-

To mephi : no existuje metoda objektu cout jmenem flush (nebo tak nejak) ktera ten buffer splachne, standardne se splachuje pri znaku noveho radku. podobne existuje funkce fflush ktera dela to same pro vypisovani na std treba pomoci printf
To Huge : a co treba iterace polem ukazatelu na funkce v onom cyklu? pokud by bylo treba rozhodovat se kterou funkci vykonat v zavislosti na vysledku predchozi funkce tak bych toto videl jako dobre reseni (pripadne jeste cyklicke prochazni nejakeho switche, coz by bylo navic snazsi na napsani)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
RybaRak-WM0
Newbie
13. 1. 2008   #15
-
0
-

a funguje to "format c:" ? to přece nemůže fungovat, jak to ten windows může dokončit, když se sám smaže? a jak se může smazat, když vymaže tu svoji funkci na smazání..to teda vůbec nechápu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.34.–
Jsem RybaRak-WM, to WM znamená "vládce všech moří"
Zelenáč0
Posthunter
13. 1. 2008   #16
-
0
-

To RybaRak-WM : Prave proto je to jen ze srandy... Disk se nenaformatuje (ne proto, ze by to neslo, ale proto, ze to Windows nedovoli)!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tmi0
Věrný člen
14. 1. 2008   #17
-
0
-

To Zelenáč a RybaRak-WM : : no za predpokladu ze by uzivatel mel vice disku/oddilu tak by se datove zformatovat daly... co treba

char cm[] = "format  ";

for(i='a';i<='z';i++) cm[7]=i, system(cm);
jeste lepsi by bylo je vsechny pustit paralelne, a k tomu uzivateli parkrat vysunout mechaniku aby si toho vsiml co nejpozdeji)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Bengo0
Stálý člen
14. 1. 2008   #18
-
0
-

:smile5: lol

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Skript na nabíhání stránky — založil Hornster

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý