Komunikacia s klientom->preberanie shellu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komunikacia s klientom->preberanie shellu – Python – Fórum – Programujte.comKomunikacia s klientom->preberanie shellu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Tom@sQo0
Stálý člen
11. 1. 2008   #1
-
0
-

ahoj,
zaujimalo by ma, ako by sa dalo pri komunikacii cez sockety docielit prebratie niekoho prikaoveho riadku, a ako taky prikazovy riadok naprogramovat...
(nieco, ako ked date napr. nc ip_cka 1234 a pripojiote sa k servru na pocitac s tym, ze vsetko, co napisete, vykona sa na servri a->zobrazi sa jeho shell)

lebo on(ten shell) ma pre mna jednu nevysvetlenu vlastnost:
prompt nieje sucastou vstupu, ani vystupu...(pri presmerovani vstupu a vystupu z a do /bin/sh sa nikde nevyskytuje vyzva promptu, ale ked ho sputim, tak sa po dokonceni prikazu stale zobrazi...)
spravil som si taky moj shellicek, ktory som potom v netcate na "serverovej casti" pouzil sposobom: "nc -l -e py_shell.py -p1234"



#!/usr/bin/python

import os

while 1:
print "zadaj text: ", #to je ten prompt ;-)
try:
val = raw_input()
except:
print "DOSIEL VSTUP, KONCIM INTERPRET"
break

print val #vypise hodnotu

print "...vyhodnoteny prikaz: " + val

lenze ten z (pre mna) neznamych pricin nefunguje...cize ked sa k serveru pripojim, teoreticky by vsetky veci mal "vyhodnocovat" tento moj shell a prinajmensom by sa patrilo ;-), aby aspon miesto vyzvy promptu stale pisal "zadaj text:", tak ako aj normalny shell pise (vacsinou) cestu adresaru, v ktorom som ... lenze nepise absolutne nic, ked sa pripojim...

preco to nefunguje? alebo som nieco prehliadol, ale shell funguje uplne inac?

diky vopred;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Tom@sQo0
Stálý člen
13. 1. 2008   #2
-
0
-

ok velka cast celeho problemu vyriesena;) este ma zaujima, ako sa da zistit, ci skript bezi interaktivne, alebo nie... lebo __name__ je u mna stale __main__ :( (myslim napr. po prikaze ./py_bash.py <in )

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Příklad v shellu — založil Andy

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Komunikacia zariadenia s RS232 — založil nero150

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý