co myslíte, je to pod proudem? :D
http://img181.imageshack.us/img181/3091/dscn7824bk7.jpg
Fórum › Offtopic
Drsní týpci
To Al : V tý vodě možná (podle toho obrázku si nemůžu bejt jistej) nějaký napětí bude, ale proud IMHO ne, protože tam není žádnej uzavřenej okruh. Ale moc tomu nerozumím, třeba je to jinak.
Trocha odvaha si grilovat vo vode, a este pod napatim. To je ako pilit si konar pod ritou na strome vysokom 20m:D.
Ked im to clupne, tak by to mali prezit, (mal) by ich ochranin ochranny vodic, ktory pri prerazeni(kontakte s napatim) vyhodi poistku/istic. Ale zasa v bazene plnom vody, co je takmer dokonali vodic. Trocha by ich to potriaslo, ak su zdravy tak to preziju. bo by im to islo od noh nizsie a strdce by im to nezasiahlo, tak by to prezili... ale v akom stave :D
Tohle fakt nemuze clovek delat za strizliva :)
Nejsem si jist, ale nevyhodilo by to jenom pojistky?Protoze proud by tekl cestou nejmensiho odporu = nejkratsi cestou.....A navic i kdyby je to koplo tak by se nic nemelo stat(snad by to jen trochu bolelo), protoze proud by minul srdce...
yaqwsx napsal:
Nejsem si jist, ale nevyhodilo by to jenom pojistky?Protoze proud by tekl cestou nejmensiho odporu = nejkratsi cestou.....A navic i kdyby je to koplo tak by se nic nemelo stat(snad by to jen trochu bolelo), protoze proud by minul srdce...
V zásuvkách je střídavý proud, takže by to bylo asi trochu jinak.
To Al : Ohňostroj? :) Ak je to klasická 220V tak by sa to dalo prežiť. Osobne som sa raz (keď som bol menší) pokúšal zapojiť malý zvonček s tenkými káblikmi do zásuvky (keďže sa mi vybila stará dobrá 4,5V batéria) a len to mnou potriaslo, ale nezabilo ma to. Btw: kábliky som držal tak max. 3 sekundy... Každopádne som si odniesol veľmi dobré poučenie :DD
jo jednou jsem na zkušebně zapojoval svělta, a dável jsem je do toho plechovýho tunelu. No zapoměl jsem na to, že ta k***a probíjí, dostal jsem ránu, a sletěl z 2 metry dlouhýho podía dolů:D docela drsnej zážitek:)
no ak by som mal do tej vody vliezt tak by som zobral PEN a dal ho do vody :D to by vyhodilo istice. Ale nemalo by sa im nic stat, Do vane sa elektrika neberie, ale vana je uzemnena potrubím. A tent bazen je dosť veľký takže tak.
Ale teraz ma napadlo. Predstavme si situaciu že by sa namočila len fáza, kedže bazén (voda) nie je uzemnená, nemalo by sa nič stať, ale kto by to opravil ? našiel by sa niekto čo by sa dotkol tej predlžovačky ?, no neviem, a čo ak by nebolo nikoho kto by ten kabel vytiahol z elektriky ? hh, museli by vyskocit bez toho aby sa dotkli zeme a vody zaroven :) to by bola sranda.
zabudol si na velmi dolezitu vec, strcit tam len fazu, ich to zabije ako ked zabijes muchu... Ta 0.0000000001 mm hruba stena neni izolacia...
akoze, sak izolacia su bezne plasty, ale zalezi od pouziteho napetia&prudu, aky bude pretekat vodicom. Cim je vacsie napatie , tym musi byt hrubsia izolacia resp, vacsia vzdialenost medzi vodicmi, sak si vsimni rozvodove kable kolko m su od seba :).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze