Zaujímavý problém s INI súborom – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zaujímavý problém s INI súborom – Delphi – Fórum – Programujte.comZaujímavý problém s INI súborom – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

audiotrack0
Newbie
12. 1. 2008   #1
-
0
-

Mám jeden veľmi zaujímavý program. Na zápis do ini používam:

procedure TForm5.BitBtn1Click(Sender: TObject);

var pom:string;
inifile:TIniFile;
begin
IniFile := TIniFile.Create('./files/main.ini');
IniFile.WriteString('paths','template',Edit1.text);
inifile.free;
end;
všetko ide bez problémov.. Text sa uloží, ale problém je že sa uloží iba ako ho tam (do toho editu) napíšem alebo zkopírujem. Ak ho hodím cez opendialog tak to vyhodí výnimku:
procedure TForm5.Button1Click(Sender: TObject);

begin
if opendialog1.Execute then edit1.text:=OpenDialog1.FileName;
end;
a za svet nechápem prečo.. ja do ini súboru potrebujem uložiť cestu k súboru, no vypisovať ju tam je strašne nepraktické a preto som to chcel že si ho môže user vyhladať :(

Za každú pomoc veľmi pekne ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
13. 1. 2008   #2
-
0
-

Aku vynimku hadze? Skusal si to zkroknut, co za text je v edite pred flushom do suboru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
13. 1. 2008   #3
-
0
-

Mne to chodi - pri edite mam speedbutton, ked sa nan klikne zvoli sa subor. Dalsie tlacidlo savuje do INI suboru...



unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, Buttons;

type
TForm1 = class(TForm)
EditCesta: TEdit;
SpeedButtonVybratAdresar: TSpeedButton;
BitBtnUlozitDoINI: TBitBtn;

procedure SpeedButtonVybratAdresarClick(Sender: TObject);
procedure BitBtnUlozitDoINIClick(Sender: TObject);
private
function DajKonfigCestu: String;
procedure NastavKonfigCestu(const Hodnota: String);
public
property KonfigCesta: String read DajKonfigCestu write NastavKonfigCestu;
end; // TForm1

var
Form1: TForm1;

implementation

uses
IniFiles;

{$R *.dfm}

// *****************************************************************************
procedure TForm1.SpeedButtonVybratAdresarClick(Sender: TObject);
begin
with TOpenDialog.Create(nil) do
try // FINALLY
if Execute then
KonfigCesta := FileName;
finally
Free;
end; // FINALLY
end;

// *****************************************************************************
procedure TForm1.BitBtnUlozitDoINIClick(Sender: TObject);
begin
with TMemIniFile.Create('C:\A.INI') do
try // FINALLY
WriteString('PATHS', 'Template', KonfigCesta);
UpdateFile;
finally
Free;
end; // FINALLY
end;

// *****************************************************************************
// Vratime iba tie subory, ktore existuju
function TForm1.DajKonfigCestu: String;
begin
if FileExists(EditCesta.Text) then
Result := EditCesta.Text
else
Result := '';
// Pripadny log
end;

// *****************************************************************************
procedure TForm1.NastavKonfigCestu(const Hodnota: String);
begin
EditCesta.Text := Hodnota;
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
audiotrack0
Newbie
13. 1. 2008   #4
-
0
-

ďakujem velmi pekne, už mi to ide ale nechápem prečo mi to nechcelo ísť predtým. Veď som to mal skoro tak isto.. hm.. divné..
ešte raz ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý