Otevření souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otevření souboru – PHP – Fórum – Programujte.comOtevření souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 6. 2006   #1
-
0
-

Ahoj

Potřebuji pomoc, já jsem v PHP nikdy nedělal,ale mám v plánu se ho naučit už kvůli tomu abych se tady nemusel otravovat:)). Teď bych ale potřeboval vedět jak se otevře soubor a přečtou data z něj. A pak bych je potřeboval seřadit stylem:



reebostar 1500
blujacker 10000
reebostar 5
blujacker 50


z toho by mělo být:




blujacker 10000
reebostar 1500


seřadit to podle toho čísla...
V pythonu bych věděl, ale webzdarma ho nemá:(
d

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Tom0
Stálý člen
10. 6. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 6. 2006   #3
-
0
-

Mám instalovat PHP když je to na FTP? Chápej, ten skript by se pustil při spouštění stránky a podle toho jak by to seřadil tak by se ta stránka aktualizovala...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
10. 6. 2006   #4
-
0
-

Instalovat php ma cenu jen pokud si chces z pocitace udelat server ...?:P?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 6. 2006   #5
-
0
-

no to já nechci, mám tu stránku u webu zdarma. Jde tedy vůbec nějak otevřít soubour??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
TeraFlop0
Duch
10. 6. 2006   #6
-
0
-

Blujacker napsal:

Ahoj

Potřebuji pomoc, já jsem v PHP nikdy nedělal,ale mám v plánu se ho naučit už kvůli tomu, abych se tady nemusel otravovat:)). Teď bych ale potřeboval vědět jak se otevře soubor a přečtou data z něj. A pak bych je potřeboval seřadit stylem:



reebostar 1500
blujacker 10000
reebostar 5
blujacker 50


z toho by mělo být:




blujacker 10000
reebostar 1500


seřadit to podle toho čísla...
V pythonu bych věděl, ale webzdarma ho nemá:(
dík




No to nen? t??k?.... viz funkce fopen, fread (ci treba file) pak to hodit explode mezerou v cyklu a hned m?? v?cerozm?rn? pole.... no a pak se?adit viz funkce asort, sort, ksort, a pod.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 6. 2006   #7
-
0
-

a nemohl by jsi mi to pomoci napsat?? pro takov?ho wizarda jako ty to ur?it? nic nebude. Bude se to spou?tet na str?nce. U t? str?nky bude n?jakej adres?? ve kter?m budou ten soubor *.txt. Ten tv?j skript by ho otev?el a tam by byla ta jm?na a sk?re. Prost? by to se?adilo. J? v?m ?e ty to ur?it? zvl?dne? a m? se nechce u?it PHP kv?li jedn? v?ci. promi? ?e otravuju a pros?m t?, help!
btw, j? ani nevím jak se ten PHP spou?t? => jsem absolutn? lama :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
11. 6. 2006   #8
-
0
-

tak se tedy pokusim neco vytvorit:

?



<?
$precteme = file("aaa.txt");
reset($precteme);
while(list($aaa,$hodnota) = each($precteme)){
$radka = explode(" ",$hodnota);
$jmeno = $radka[0];
$skore = $radka[1];
$pole["$jmeno"] = $skore;
}
asort($pole);
while(list($jmeno_1,$skore_1) = each($pole)){

echo("Jmeno: $jmeno_1, Skore: $skore_1<br>");

}
?>

?

Nerikam ze to reseni je nejlepsi... Nikdy sem nemel moc kladnej vztah k polim
?:((? No nic; jeste bych mel dodat ze aby to spravne fungovalo tak ten textovej soubor musi vypadat takhle:

?


blujacker 10000
reebostar 00005
?

a nikoliv takhle:

?


blujacker 10000
reebostar 5
?

protoze potom by si to reklo ze reebostar ma "skore" 50000 (proste by si to tam ty nuly domyslelo) a to by jiste nebylo zadane ?:P? Kdyby to ale byl problem tak sem napis a neco vymyslime

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
12. 6. 2006   #9
-
0
-

ok, zat?m to sta??:)) D?kuju moc za pomoc:)) tak?e te? bych to m?l ulo?it do souboru php.php a d?t na web a do t? str?nky kde se to bude spou?t?t d?m
<?php include("php.php"); ?>
???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
12. 6. 2006   #10
-
0
-

jedna moznost je jak si tady napsal ulozit to napr. jako soubor.php a potom do stranky (ktera musi byt *.php !!!) napsat <?include "soubor.php";?> a druha moznost je vlozit ten script primo do te stranky... Ta prvni moznost je lepsi, pokud to chces zpoustet na vice strankach. Ja bych se tedy priklonil k te druhe moznosti (za predpokladu, ze to chces vypsat jen na jedne).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
12. 6. 2006   #11
-
0
-

Takže ještě jednou, když budu pracovat s tou druhou verzi, jak to vložím do toho html kódu??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
12. 6. 2006   #12
-
0
-

takze :



<!-- soubor.php -->

<html>
<head>
<title>Vypis ze souboru</title>
</head>
<body>
Obsah stranky, naky text a dalsi texty, odkazy a proste vsechno co je na normalni html strance i kdyz ted uz je to *.php ...
[color=blue]
<?
$precteme = file("aaa.txt");
reset($precteme);
while(list($aaa,$hodnota) = each($precteme)){
$radka = explode(" ",$hodnota);
$jmeno = $radka[0];
$skore = $radka[1];
$pole["$jmeno"] = $skore;
}
asort($pole);
while(list($jmeno_1,$skore_1) = each($pole)){

echo("Jmeno: $jmeno_1, Skore: $skore_1<br>"); // tady se nam to vypise
}
?>
[/color]
A tady zase naky obsah a dalsi texty...
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
12. 6. 2006   #13
-
0
-

a takhle by to vypadalo pomoci include:



<?
////////////////
// precti.php //
////////////////

$precteme = file("aaa.txt");
reset($precteme);
while(list($aaa,$hodnota) = each($precteme)){
$radka = explode(" ",$hodnota);
$jmeno = $radka[0];
$skore = $radka[1];
$pole["$jmeno"] = $skore;
}
asort($pole);
while(list($jmeno_1,$skore_1) = each($pole)){

echo("Jmeno: $jmeno_1, Skore: $skore_1<br>");

}
?>


a samotna stranka pak:



<!-- soubor.php -->

<html>
<head>
<title>Vypis souboru *.txt</title>
</head>
<body>
Texty, odkazy, dalsi texty...
[color=blue]
<?
include "precti.php"; // tady nam to vypise obsah toho souboru
?>
[/color]
Dalsi texty a odkazy..
</body>
</html>


Doufam, ze je to dost jasne napsany ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 6. 2006   #14
-
0
-

Jj, d?k moc, u? mi to funguje:)) fakt d?kas! S t? ?azen?m to bohu?ek nem??e b?t tak jak jsi to nazna?il, to ?e by muselo b?t 005 a ne prost? 5:(( Ale vymyslel jsem to jinak, napsal jsem si script v pythonu co tady ?azen? d?l? a p?ed ka?d?m odesl?n?m sk?re na ftp ho se?ad? a p?iprav?. Tak?e m? sta?? vlastn? jenom php skript kterej to p?e?te a zobraz?, zkou?el jsem:



<?
$precteme = file("aaa.txt");
echo($precteme);
?>

tak?e jak by to m?lo b?t please?
ale to mi nefungovalo, a je?t? jednou d??k!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
13. 6. 2006   #15
-
0
-



<?
include "aaa.txt";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 6. 2006   #16
-
0
-

to ti ale zobrazi celej soubor na jedne radce... musel by si tam mit <br> a to asi nepujde... aby se ti to zobrazilo po radkach, tak to musi vypadat takhle:



<?
$soubor = file("aaa.txt");
reset($soubor);
while(list($aaa, $radek) = each($soubor)){
echo($radek."<br>");
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 6. 2006   #17
-
0
-

Funguje, vše funguje řazení atd!dík moc a sory že sem otravoval :mikulas:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Ji?0
Stálý člen
15. 6. 2006   #18
-
0
-

A jak ud?lat maz?n? soubor?? Na to nemo?u doj?t... zk??al jsem pou??t w(nebo w+) ale to m? za n?sledek ?e soubor m? nulovou hodnotu ale furt tam je... Nev?te n?kdo jak jej ?pln? odstranit pomoc? n?jak?ho k?du??:ehh:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Farundel0
Super člen
15. 6. 2006   #19
-
0
-

Zkus funkci ftp_delete(), jeji popis najdes v manualu na php.net.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
15. 6. 2006   #20
-
0
-

na mazani souboru je primarne funkce unlink() :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Otevření souboru — založil Pavel

Otevření souboru — založil Honza

Otevření souboru v C++ — založil turbo-snek

Otevření souboru — založil Tomass

Otevření souboru — založil Sajmi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý