Střední škola – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Střední škola – C / C++ – Fórum – Programujte.comStřední škola – C / C++ – Fórum – Programujte.com

RybaRak-WM0
Newbie
13. 1. 2008   #1
-
0
-

už sem to dal do vzdělání, ale tam sou 3 téma a určitě tam nikdo nechodí.. jaká je nejvhodnější škola, kdybych chtěl dělat 3D hry v budoucnu? nemyslím konkrétně, jenom jaký obor nebo tak... teda možná bych šel na průmyslovku na technické lyceum, ale cosi se v tom nevyznám, zase nechci na průmyslovce frézovat a stříhat plech... 3d hry se nejspíš nevyučují nikde, ale tak co je nejvhodnější aby to bylo aspon neco okolo programování? jestli něco takového je

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.34.–
Jsem RybaRak-WM, to WM znamená "vládce všech moří"
zacatecnik0
Super člen
13. 1. 2008   #2
-
0
-

pokud jde ciste jen o hry, tak budto soukromou skolu zamerenou na IT
nebo gymnazium, kde je hodne matematika :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #3
-
0
-

ano, mas pravdu ziadna taka stredna skola neexistuje, aku skolu si vyberes natom skoro "vobec nezalezi" vzhladom na programovanie 3d hier, ale nacom zalezi je tvoj zaujem o danu vec. na strednej skole ta naucia tie najzakladnejsie zaklady s programovania (ak nejake vobec budes mat), preco je to tak ? no nato nieje tazke odpovedat, predstav si, ze je vas v triede 20 a programovanie je povinny predmet a takisto si predstav, ze nie vsetkych to bude zaujimat, moj odhad je ze tak max 4 to budu brat seriozne a tych ostatnych 16 do bude brat len ako povinnost. no a vtom to cele je, pretoze tych 16 vas bude brzdit a nakoniec to dopadne tak ze za cely rok sa naucis to co za tyzden samostudiom. Na predmete bude vas vrchol kalkulacka v textovom rezime aj aj to tych 16 ludi opajcuje od tych 4 (staci sledovat toto forum kde na rozdiel od teba tu chcu riesit svoje ulohy vysokoskolaci). Takto to aspon bolo za mojich cias a tiez osobne nepoznam nikoho u koho by to na strednej skole bolo inac a ani som o takom nepocul. dalsou stranou mince je aj relativna zlozitost a narocnost na schopnosti daneho studenta a to vzhladom na velke spektrum vedomosti, ktore musi ovladat (matematika, fizyka, algoritmizacia), nie kazdy ma schopnosti, alebo zaujem sa na taku uroven dostat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
yaqwsx+9
Posthunter
13. 1. 2008   #4
-
0
-

Vyber si skolu, kde je kladen duraz na matematiku a fyziku.Jazyk, popripadne programovani neni az zas takovy problem se doucit v samouckych podminkach.....

To RybaRak-WM : Co ty mas porad s tim 3D?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
RybaRak-WM0
Newbie
13. 1. 2008   #5
-
0
-

To yaqwsx : 3D je fascinující. ale neže bych chtěl jenom dělat 3D. nemám nic proti programům a web bych si taky rád vytvořil.. už sem to zkoušel a je to psina(jakože dobré)

Nahlásit jako SPAM
14. 1. 2008   #6
-
0
-

Škola může být libovolná, ale nedoporučil bych učeličte :smile1:
Důležité je:
Angličtina - Bez toho se ti pojede špatně.
linearní algebra - Naučit se počítat v prostoru (vektory, matice...), to je základ
geometrie - to je jasný
algoritmize - schopnost něco nakodovat
neutronové sítě - neni zas tak potřeba.
fyzika - hlavně ty věci okolo síly, nějaká teplota už tě tak zajímat nemusí

Tak asi hlavně toto je to nejdůležitější co by sis měl ze školy odnést. V rogramování her se ale na žádné české šlole neučí, nenajdeš českou školu ze které když výjde uděláš hru, to je blbost!

Toto se musíš naučit sám a až udeš na nějaké úrovni co budeš umět programovat rozsáhleji, tak ti nezbyde nic jiného než číst zahraniční literaturu. I já to tak dělám :)

Co už umíš? Jak hodně znáš C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.106.–
Muj starý nick Tomik512
14. 1. 2008   #7
-
0
-

Jestli tedka začínáš a chceš si zkusit jak se programují hry, tak zkus hotový engine Irrlicht, ten je hrozně jednoduchý a určitě ti vyhový na chvilku, pak bys mohl dát (bez urážky) konečně pokoj a necpat takový nesmysli na relatvně dobrý a fungující forum.
http://irrlicht.sourceforge.net/ homepage
http://irrlicht.sourceforge.net/tutorials.html tutorialy
http://irrlicht3d.cz/ Překlady do Čj od hochů z našeho týmu BWB.

Pokud tutorialům nebudeš rozumět, tak se uč ještě C++ třeba na konzoli, když tě to nebude bavit sekni s tim. Ale prosimtě už nespamuj!! Kazíš tim mentalitu a úoveň fora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.106.–
Muj starý nick Tomik512
RybaRak-WM0
Newbie
14. 1. 2008   #8
-
0
-

To Tomas_Dejmek : no ja teda spamovat nebudu...ale zeptat sem se musel.
To Tomas_Dejmek : no zatim v konzoli, jsem někde u tříd, objektů a ukazatelů..a zkouším winapi v poslední době.. takže nic moc, ale kam na střední se musím rozhodnout ted

Nahlásit jako SPAM
tmi0
Věrný člen
14. 1. 2008   #9
-
0
-

To Tomas_Dejmek : neutronove site? nemel jste na mysli spise neuronove site? musim rict ze na stredni skolu je to docela zaber. ja jsem osobne toho nazoru ze ziskavat na stredni skole nejake vetsi kvantum primo prakticky pouzitelnych informaci nema smysl (pokud se clovek nechce stat nejakym delnikem), stredni skola by mela predevsim v cloveku vybudovat zaklady pro nejake mysleni, schopnost ucit se a tvorit. na techto zakladech pak clovek muze stavet pri ziskavani vzdelani vysokolske (tedy nebude ho prijimat pouze pasivnim zpusobem).
co se tyce geometrie: pod pojmem geometrie si dokazu predstavit mnoho veci, ktere bych urcite pri programovani her nevyuzil. obecne bych radeji shrnul fyziku, geometrii a linearni algebru do mnoziny zakony fyzikalniho sveta (a jejich efektivni vyuzivani), prijde mi to takove presnejsi, ona i fyzika je dost siroky pojem. naopak misto neuronovych siti bych radeji uvedl obecnejsi pojem UI, neuronky jsou preci jen pomerne dost sofistikovana zalezitost a jejich vyuziti ve hrach bych videl predevsim u strategii...

s tim doporucenim irrlichtu souhlasim.

To RybaRak: jestli chces bejt programator kterej svymu jobu rozumi a nechce bejt jen otrok kterej dela okynkovy aplikace tak ti doporucuju jit radsi na gympl a koncentrovat se na matiku a teorii programovani (ta se poradne neuci na zadny stredni pokud se nemylim. takze se budes muset vzdelavat jinak: doporucuju treba nejakej korespondencni seminar (KSP,KSI), a kup si nejakou knizku, treba pro zacatek je dobra Algoritmy a programvaci techniky od P.Topfera)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
RybaRak-WM0
Newbie
14. 1. 2008   #10
-
0
-

no tak sem se domlouval z kamošem, a prej na prumyslovce, na technickem lyceu nejsou žádné stroje ani frézování a stříhání plechu.. a nemam průměr nic moc, takže nejspíš zkusím to lyceum. tam to bude fyzikalni aj matematické a to co budu potřebovat navíc k programování bych se doučil z knížek mimo školu, snad jsem se rozhodl správně. ted ještě přemluvit mamču, že nejdu na gympl...

Nahlásit jako SPAM
tmi0
Věrný člen
14. 1. 2008   #11
-
0
-

no nevim ale s matematikou na prumkach nemam dobre zkusenosti - ale nevim, tvoji skolu (asi) neznam. taky zalezi na tom jestli tvuj potencialni gympl je hum/tech pripadne ma-li dostatecnou kvalitu vyuky.

Nahlásit jako SPAM
RybaRak-WM0
Newbie
15. 1. 2008   #12
-
0
-

no na gympl sem chtěl jít do bílovce, tam je to matematické a byl bych na intru. a nebo na průmyslovku, kterou mám před barákem, tak 200 metrů ve vsetíně - to mi taky o něco ovlivnilo rozhodování

Nahlásit jako SPAM
tmi0
Věrný člen
15. 1. 2008   #13
-
0
-

To RybaRak-WM : jo do bilovce jdi, ten je znamej a rozhodne neprohloupis at pak pujdes kamkoli (teda jestli nechces strihat ten plech))

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Vysvedcko na stredni — založil Jugend

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý