C# - vstup z conzole do proměnné byte – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# - vstup z conzole do proměnné byte – .NET – Fórum – Programujte.comC# - vstup z conzole do proměnné byte – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Tomix0
Stálý člen
14. 1. 2008   #1
-
0
-

Všude vidím proměnné "int" s použitím " x = Int32.Parse(Console.ReadLine())".
A když chci mít proměnnou Byte, tak jak? Zkusil jsem Byte.Parse, ale hází to chybu. (podtržené "a")

public static void Main(string[] args)

{
byte a, b;
string vysl_zprava = "Výsledkem je ";

Console.Write("Prvni cislo:\n");
a = Byte.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("Druhe cislo:\n");
b = Byte.Parse(Console.ReadLine());

a = a + b;

Console.WriteLine(vysl_zprava + a + "\n");

Cannot implicitly convert type 'int' to 'byte'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) (CS0266)

Když Byte nahradím Int, tak to projde bez chyby. Co dělám blbě?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.233.–
14. 1. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Tomix0
Stálý člen
14. 1. 2008   #3
-
0
-

To Daniel.Pospisil :

Dík za odkaz.
Takže MS myslí na moje blaho a předpokládá, že jsem blb a nechal bych si to přetéct.
Pak tedy nechápu, proč tam ten typ Byte je, když s ním nemůžu operovat.

Šlo mi o to, že když budu pracovat s malými čísly, tak použitím Byte, budu šetřit paměť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.233.–
paashi0
Super člen
14. 1. 2008   #4
-
0
-

Spíš vidím problém v tom, že byte + byte může v určitých stavech přetéct do word, takže asi proto je výsledek operátoru (pro jistotu) int. Není nic jednoduššího, než provést přetypování:



a = (byte) (a + b);

Ale nevím, co tobude dělat při součtu 255 + 255. Asi by to chtělo ošetřit.

Btw. byte je pro paměťové operace nebo pro práci se sériovým portem. Šetření paměti v C# používáním byte místo int je v tomto případě zbytečné. Pokud by se mělo jednat o tisíce hodnot, dejme tomu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.216.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Void* na byte[] v C# — založil Radek Chalupa

Unsigned byte — založil dan

Parsování byte array — založil TomyB

Mp3 to byte array — založil kajikw

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý