Polygon - nechci počáteční bod [0;0] – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Polygon - nechci počáteční bod [0;0] – Delphi – Fórum – Programujte.comPolygon - nechci počáteční bod [0;0] – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

petula
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 1. 2008   #1
-
0
-

Mám za úkol udělat kreslení polygonu, jehož vrcholy si uživatel sám "nakliká" myší... Problémy mám dva:
- vždycky se mi jako první bod uloží [0;0] a pak ty, na které kliknu. Takže polgon se "protáhne" i do toho počátku formuláře...
- možná by nebylo na škodu, aby se nějak ty body, na který uživatel klikne označily (kžížkem nebo puntíkem), aby viděl, jaký přibližně ten polygon bude ještě před vykreslením...

Tady je to, co jsme vytviřil:



unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, ExtCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure FormMouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
procedure FormCreate(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;
i: integer;
Body: array[1..100] of TPoint;


implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Form1.Canvas.Brush.Color:=clBlue;
Form1.Canvas.Polygon(Body);
end;

procedure TForm1.FormMouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
Body[i]:=Point(X,Y);
i:=i+1;
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
i:=1;
end;

end.


Poradíte někdo, jak to mám upravit, aby to fungovalo správně? díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.208.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
14. 1. 2008   #2
-
0
-

Vedel som, ze nieco take som robil, len to stacilo poludctit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.244.–
petula
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 1. 2008   #3
-
0
-

Díky moc... Vypadá to na mě složitě, ale pak se na to kouknu a snad to pochopím... Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Velké počáteční písmeno — založil Guru12

Paskal - Polygon — založil doma22

Intersects polygon — založil felix

Wings3D jeden polygon — založil cecilconrad

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý