Barevny přechod pozadí – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Barevny přechod pozadí – CSS – Fórum – Programujte.comBarevny přechod pozadí – CSS – Fórum – Programujte.com

 

cheeester0
Stálý člen
14. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
můžu se zeptat jak udělám barevný přechod pozadí který bude do 3/4 (třeba 400px od vrchu stránky) stránky přechod a zbytek uz bude jedna barva aby se to pozadi nenatahovalo když bude stranka dlouha?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
14. 1. 2008   #2
-
0
-

udelas si obrazek s prechodem, das ho jako pozadi a nechas ho opakovat podle osy x

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
14. 1. 2008   #3
-
0
-

Jak rika zelenac + musis nastavit te strance barvu konce toho prechodu, aby to bylo plynule

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Al0
Věrný člen
14. 1. 2008   #4
-
0
-

udelas si obrazek s prechodem, das ho jako pozadi a nechas ho opakovat podle osy x


repeat-x; :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
cheeester0
Stálý člen
15. 1. 2008   #5
-
0
-

diiky moc mám ješte jeden dotaz jak udelam takovyto prechod ktery se bude libovolne roztahovat? Pozor na kulate rohy a oramovani.

viz priloha



Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 1. 2008   #6
-
0
-

Uplne stejne!?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
15. 1. 2008   #7
-
0
-

jenze tam mam problem ze zbytek nemuze byt barva kdyz i na konci je prechod a rohy kulate

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 1. 2008   #8
-
0
-

nechapu, jak to myslis

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
15. 1. 2008   #9
-
0
-

je tam vlastn enahore i dole prechod s kulatyma rohama a uprostreb muze byt tam barva ale musi tam byt to oramovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 1. 2008   #10
-
0
-

Udelej ten prechod na pozadi, pres to prdni dalsi DIV a s nim uz si delej co chces!?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
15. 1. 2008   #11
-
0
-

jak na pozadi to se ale musi roztahovat podle obsahu smerem dolu ale by prechody museli byt zachovane ty se neroztahuji. (kdyby se to roztahovalo cele tak se budou deformovat rohy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 1. 2008   #12
-
0
-

Ptas se jeste na barevne prechody, nebo uz na neco jineho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
15. 1. 2008   #13
-
0
-

no ptam se jak dostanu na web prechod ktery jsem dal v priloze u prizpevku 5. Tak aby byl natahovaci dolu a nedeformovaly se rohy

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
cheeester0
Stálý člen
16. 1. 2008   #14
-
0
-

nevíte tedy někdo jak problém řešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
16. 1. 2008   #15
-
0
-

grrr
ten prechod dej jako pozadi pro tag BODY:

body{

background-image: url(prechod.png);
background-color: #xxxxxx;
background-repeat: repeat-x;
}

a pridej DIV, kteremu nastavis kulate rohy, barvu, eventualne dalsi prechod apod!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
16. 1. 2008   #16
-
0
-

njn ale body uz ma vlastni backgroung-image. Mám tento design (viz priloha) a vse uz mam jen chci udelat tu cast kde se zobrazuji veskere informace (telo). Má to nahore prechod a dole a ma to ramecek s kulatyma rohama.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
16. 1. 2008   #17
-
0
-

To cheeester : Jaky bg-image?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
16. 1. 2008   #18
-
0
-

to co je v zelenem ramecku

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
16. 1. 2008   #19
-
0
-

Zelenych ramecku je tam hodne... Vis, cemu se rika CSS layout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
16. 1. 2008   #20
-
0
-

no vim ale osobne vidim jen jediny zeleny ramecek. CSS vipada takto:



/* CSS Layout */
body {
text-align: center;
min-width: 860px;
background-image: url(../img/bgr.png);
background-repeat:repeat-x;
background-color: #78a944;
}

/* hlavni blok stranky*/
#wrapper {
width: 645px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
}

/* blok hlavicka */
#branding {
height: 150px;
background-image: url(../img/logo.png);
background-repeat:no-repeat;
}

/* horni navigacni lista */
#navigace {
text-align:right;
height: 30px;
background-image: url(../img/top_lista.png);
background-repeat:no-repeat;
background-position: top;
background-position: right;
padding: 0px 10px 0px 0px;
}

/* blok navigace */
#navigacni_lista {
font-size: 13px;
width: 400px;
float: left;
margin: 0px 0px 1px 0px;
}

#navigacni_select {
width: 100px;
float: right;
margin: 0px 0px 1px 0px;
}

/* blok obsahu */
#content {
width: 625px;
height: 500px;
background-color:#00FF00;
padding: 10px 10px 10px 10px;
background-color:#669900;
}

/* paticka */
#footer {
clear: both;
background-image:url(../img/paticka.png);
background-repeat: no-repeat;
margin-top: 10px;
padding: 0px 10px 0px 10px;
height: 36px;
}


zeleny ramecek pro betsi jasno jsem cervene oramoval viz priloha

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
cheeester0
Stálý člen
17. 1. 2008   #21
-
0
-

tak co? nejake napady? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zelenáč0
Posthunter
17. 1. 2008   #22
-
0
-

Kolikrat ti to jeste mam napsat? Ten prechod nastavis tagu BODY! Pridas DIV, pojmenujes si ho napr. "telo". Nastavis mu sirku (=sirka webu), zarovnas ho doprostred. Do tohoto "tela" vlozis dalsi DIVy - header, footer, ten tvuj zeleny ramecek apod. S nimi uz si muzes delat co chces - nastavit jim barvu pozadi, kulate rohy... Je to jen a jen na tobe!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
cheeester0
Stálý člen
18. 1. 2008   #23
-
0
-

njn ale kdyby jsi se podival do toho CSS co jsem dal vyse tak zjistis ze tag BODY je jiz definovany jinym pozadim (take prechodem) pod celo strankou. Muzes mi napsat CSS jak to myslis?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 1. 2008   #24
-
0
-

To Zelenáč : Klídek :DDD

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zelenáč0
Posthunter
18. 1. 2008   #25
-
0
-

XHTML:



<body>
<div class="telo">
<div class="header">
<img src="logo.jpg" />
</div>
<div class="zeleny_ramecek">
Plaťte, plaťte!
3.5.2009 - výstava angorských morčat
</div>
<div class="patka">
Copyright (c) Jaaa
</div>
</div>
</body>


CSS:


.body{
bg-color: zelena;
bg-image: url(bg_prechod.png);
bg-repeat: repeat-x;
}

div.telo{
width: 770px;
margin: 0px auto;
}

div.zeleny_ramecek{
bg-color: zelena;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
safoo0
Duch
18. 1. 2008   #26
-
0
-

To cheeester : Dobry napad

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý