RSS – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RSS – PHP – Fórum – Programujte.comRSS – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Bengo0
Stálý člen
14. 1. 2008   #1
-
0
-

ahojte, hledal jsem na webu neco o RSS ale nic sem nepochopil. Chtel bych si dat na web RSS , existuje nejaky generator RSS ve formatu php ?

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Zelenáč0
Posthunter
14. 1. 2008   #2
-
0
-

Zkus to dat do sekce XML :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
mik20
Stálý člen
15. 1. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.250.135.–
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 1. 2008   #4
-
0
-

otazka je, co presne s rss potrebujes. chces poskytnout pres rss vlasni obsah? nebo chces zobrazovat na svem webu obsahy rss jinych?? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Bengo0
Stálý člen
15. 1. 2008   #5
-
0
-

ne chci neco jako na tomto foru aby se tam tobrazoaly novinky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
bukaj0
Věrný člen
15. 1. 2008   #6
-
0
-

Bengo
ne chci neco jako na tomto foru aby se tam tobrazoaly novinky
Použij Google. Na napsání vlastního RSS feedu tam bude určitě ažaž návodů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
15. 1. 2008   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Bengo0
Stálý člen
15. 1. 2008   #8
-
0
-

díkes

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
geon0
Grafoman
17. 1. 2008   #9
-
0
-

To hrach : já bych chtěl na svém webu zobrazovat rss jiných. Jen odkazy, možná dokonce zkráceneé, bez textů. pomocí php. Díky za odkaz nebo kod ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
geon0
Grafoman
24. 1. 2008   #11
-
0
-

vzal jsem hned první - magpierss. Nemyslím, že to tu někdo má, tak se zeptám jinak. Stahuji rss z google

<?php

require_once 'magpierss/rss_fetch.inc';

$url = 'http://news.google.cz/news?hl=cs&tab=wn&ned=cs_cz&q=%C5%A1kolstv%C3%AD&ie=UTF-8&output=rss';
$rss = fetch_rss($url);

echo "Site: ", $rss->channel['title'], "<br>
";
foreach ($rss->items as $item ) {
$title = $item[title];
$url = $item[link];
echo "<a href=$url>$title</a></li><br>
";
}
?>


A oni mají utf-8 a já na stránkách cp1250. A taky bych chtěl jen pět záznámů o max. 20 písemenech, doplněných třemi tečkami. Takže:
1/ jak převést proměnnou title z utf-8 na cp1250
2/ jak omezit počet záznamů na 5
3/ jak omezit záznam na 20 znaků

Snad toho nechci moc ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
24. 1. 2008   #12
-
0
-

1)

echo iconv("CP-1250", "UTF-8", $item['title']);
// snad je to cp dobře zaspané... :/
2)lze vyřešit pomocí
for ($i=0; $i < 6; $i++) { //$rss->items[$i] }

možná to jde i přes ten parser, promin, ale dneska nemam cas jej studovat, kdyztak v nedeli
3)no.. to bych asi udelal pres
substr($var, 0, 20) . "...";

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
geon0
Grafoman
25. 1. 2008   #13
-
0
-

ad 1/ je třeba zadat: define('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING', "UTF-8"); a už to frčí. ;-)
Další budu řešit zase jindy. ZAtím díky.

3/ ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Rss — založil lolik

RSS — založil Bengo

RSS — založil Jakub

Validace RSS — založil Blujacker

RSS- jak na to — založil Václav Žitek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý